Ny teknologi gør tagsten meget lettere

Via Aerlox-teknologi har Monier skabt en tagsten, der er 40 pct. lettere

Gennem udviklingen af den unikke Aerlox-teknologi har Monier været i stand til at producere en betontagsten, der kun vejer 25 kg pr. kvm. Uden at gå på kompromis med styrke, holdbarhed og udseende er det lykkedes at fremstille en tagsten, der i forhold til traditionelle betontagsten er 40 pct. lettere, men 100 pct. så holdbar. Navnet på den danskudviklede verdensnyhed er B&C 25.

B&C 25 har samme udseende, styrke og holdbarhed som en traditionel B&C-betontagsten. Den store forskel er den lave vægt, der skaber nye muligheder for tagdækning og et langt bedre arbejdsmiljø, da der skal løftes langt mindre. B&C 25 leveres ligeledes med samme komplette sortiment af specialsten og tilbehør.

Der er mange tagkonstruktioner, som ikke umiddelbart kan bære vægten af et rigtigt tag. Det gør sig f.eks. gældende, når et nedslidt tag med stål eller fibercement skal renoveres. Hvis det overhovedet er muligt, vil det ofte kræve forstærkning af konstruktionen og dermed yderligere omkostninger. Det er her, lettere tagsten kan have stor relevans.

B&C 25 med Aerlox-teknologi var nomineret til Byggeriets Miljøpris, der blev uddelt på fagmessen Byggeri 2016 i Fredericia den 1. marts – vandt dog ikke.