Ny snegl effektiviserer affaldshåndtering

En underjordisk snegl fører på hygiejnisk og effektiv vis affald ud under det nyrenoverede Magisterparken i Aalborg, en løsning udviklet af Joca A/S

Med Himmerland Boligfore­nings omfattende renovering af Magister­parken i Aalborg fulgte også en række ønsker til, hvordan affaldshåndteringen kunne tilgodeses bedst muligt for både beboere, varmemestre og renovatør.

Løsningen blev en underjordisk snegl fra Joca A/S, som betyder en øget affaldskapacitet, bedre arbejdsmiljø for varmemestrene samt færre tømninger.

Affald føres under jorden

Sneglen fører affaldet fra de eksi­s­te­rende affaldsskakter ud under bygningen og helt ud til fortovskanten. Her samles affaldet i en nedgravet affaldscontainer, som renovationsbilen nemt og effektivt kan køre helt hen til og tømme med en kran.

– Med den her løsning får man et helt lukket system uden lugtgener og dermed også en bedre hygiejne omkring hele affaldshåndteringen, forklarer direktør hos Joca A/S, Søren Jensen.

Bedre arbejdsmiljø

– Affaldsløsningen i Magisterparken er et eksempel på et både effektivt og prisvenligt alternativ, ligesom løsningen frigør tid fra varmemestrene og – ikke mindst – forbedrer deres arbejdsmiljø. Nu skal de ikke længere først hejse og derefter køre de tunge og fyldte affaldsbeholdere frem fra kælde­ren på tømningsdagene, siger Søren Jensen og tilføjer:

– Det er første gang, den her affaldshåndteringsløsning er taget i brug, og vi har allerede nu flere projekter på tegnebrættet og forventer klart, at de kommende år vil byde på flere opgaver af denne art ved boligbyggeri og renovering, forklarer Søren Jensen.

Magisterparken er gået fra 10 -14 containere på hjul, som skulle tømmes to gange hver uge, til nu kun at få besøg af renovationsbilen en enkelt gang i ugen. Undergrundscontaineren kan rumme op til 5 m3.

Foto: Magisterparken i Aalborg kan nu klare sig med en undergrundscontainer på 5 m3, der tømmes en enkelt gang om ugen, mod før 10 -14 containere på hjul, der skulle tømmes to gange hver uge.