Energivinduer med høj grad af sikring

Tinium 2020 fra STM er en A-mærket vinduesserie i træ/alu, der lever op til fremtidens høje energikrav

Nu er det muligt at vælge vinduer, der både gør huset smukkere og opfylder Erhvervs- og Boligstyrelsens højeste krav til at spare på energien i fremtiden, heder det i en meddelelse fra STM Vinduer.

Den nye Tinium 2020-serie fra den danske fabrik STM Vinduer er et komplet program i træ/aluminium: Topstyrede, sidehængte, Danne-brog, bondehus, dreje/kip og flere andre vinduesmodeller, plus facade- og terrassedøre.

– De mange modeller betyder, at du kan vælge de vinduer og døre, der tager sig allerbedst ud på dit hus og samtidig være sikker på besparelser i fremtiden, fortæller direktør Finn Methmann fra STM Vinduer.

– I dag skal nye vinduer leve op til energikravene i Bygningsreglementet BR10. Erhvervs- og Boligstyrelsen øger kravene i 2015 og yderligere i 2020, hvor der slet ikke må være varmetab fra vinduer. De krav opfylder vi allerede nu med hele Tinium 2020-programmet, som er A-mærket, og det er en vigtig fordel for vores kunder. De nye vinduer har et større lysindfald, fordi profilerne er slankere end normalt.

– Mere lys er dejligt for atmosfæren i huset og giver gratis energi, når solen skinner, fordi vinduerne holder varmen inde. Samtidig betyder konstruktionen med pulverlakeret aluminium udvendig og træ indvendig, at der i realiteten ikke er nogen vedligeholdelse, siger Finn Methmann.

STM Vinduer leverer Sikkerhedspakke 1 med som standard: Fuldlimede ruder, hagekolver i hærdet stål, sikkerhedsslutblik og skråtstillede skruer gør Tinium 2020 til nogle af markedets mest sikre mod indbrud. Tinium 2020 er dansk produceret - på STM Vinduers fabrik i Rudkøbing på Langeland, hvor kvalitet er tænkt ind i hele forløbet.

– Vi bruger kun knastfrit kernetræ, den stærkeste del af en træstamme, fri for skjulte harpikslommer, og alt træ er PEFC-certificeret fra bæredygtige skovbrug, understreger Finn Methmann.

– Bearbejdningen af træet sker først på et moderne produktionsanlæg, der sikrer konkurrencedygtige løsninger. Så tager vores fagfolk over og samler vinduerne efter de håndværkstraditioner, der er garanti for kvalitet i alle detaljer. For eksempel er  hængslerne nedfældede, og når vi maler  – mellemsliber vi – og maler igen. Det giver en flot og langtidsholdbar finish, der både kan ses og mærkes.