Flere renoveringsprojekter har fokus på oprindelig stil

​​​​​​​Der kommer flere og flere renoveringsprojekter, hvor ønsket om at matche den oprindelige stil vægter højt

Der kommer flere og flere renoveringsprojekter, hvor ønsket om at matche den oprindelige stil vægter højt

Hos Glaseksperten Vinduer & Døre i Hjørring oplever man en stigende interesse for at videreføre ældre bygningers oprindelige stil i forbindelse med større renoveringsprojekter. Sidste år producerede de eksempelvis cirka 5.000 vinduer med små sprosser, som typisk anvendes til ældre og bevaringsværdige bygninger fra de tidligere århundreder.

Virksomheden har desuden netop leveret 150 dannebrogsvinduer til to bygninger i Vejle, hvor en lokalplan sikrer det historiske udtryk.

100 vinduer og døre i oprindelig stil til Hotel Nor

Et andet af de mange renoveringsprojekter med fokus på videreførelsen af den oprindelige stil, som Glaseksperten Vinduer & Døre har leveret til, er badehotellet Hotel Nor i nordjyske Slettestrand. Bygningen er opført i 1918 af rigmanden Ludvig Elsass og tegnet af den berømte Aalborg-arkitekt Einar Packness, som blandt andet også har tegnet Svinkløv Badehotel.

Hotellet slog sidste år dørene op efter en gennemgående totalrenovering foretaget med henblik på at føre bygningen tilbage til sin originale æstetik. Glaseksperten har i den forbindelse leveret i alt 100 snedkererede trædøre og -vinduer med 2-lags glas og 25 millimeter energiklæbesprosser, som ligner gammeldags kitfals. Vinduerne er både topstyrede og sidehængte.

– Med totalrenoveringen ønskede vi at bringe badehotellet tilbage til sin oprindelige charme og være tro mod den originale, arkitekttegnede stil, og her spiller vinduer og døre en fremtrædende rolle. Vinduernes sprosser er særligt vigtige, og derudover lægger jeg personligt vægt på, at kvaliteten er helt i top. Derfor er alle vinduer og døre også fremstillet i snedkereret, hvidmalet træ, forklarer ejer og bygherre på Hotel Nor, Jan Middelboe.

Foto:I alt 100 snedkererede trædøre og -vinduer med 2-lags glas og 25 millimeter energiklæbesprosser, som ligner gammeldags kitfals, er leveret til Hotel Nor, Slettestrand.