Avanceret teglsten

Nova er en nyhed i Dantegl-serien fra Monier

Tagsten er et klassisk materiale, der nu som før lægges op enkeltvis og side om side, fastgjort til lægterne med regelmæssigt placerede bindere. Det er ikke ensbetydende med, at produktudviklingen af tagsten står stille. Der forskes i at gøre tagsten tidssvarende og stadig mere avancerede, hvad den nye Dantegl Nova fra Monier A/S er seneste eksempel på.

Nova kompletterer Dantegl-familien i både form og funktion. Det er en enkeltbølget, falset tegltagsten, der har alle Moniers nyeste innovationer indbygget. Resultatet er en teknisk avanceret tagsten i økonomiklassen. Den er nem at lægge og holder til det skandinaviske klima og får med årene en smuk patina.

Inspiration til profilen er hentet fra håndstrøgne vingetagsten. En jævnt afrundet bølge og en smal vinge giver taget et traditionelt og klassisk udseende. På bagsiden har Nova stabilitetssikring og spor, der sikrer lige rækker. En indstøbt vandlås sikrer høj vandtæthed, mens en anden åben vandlås plus sidedræn er med til at lede regnvandet ned ad tagfladen.

Æstetik og krav

Æstetisk er Dantegl Nova forsynet med en flot og ensartet overfladefinish som resultat af, at stenene bliver støbt i gipsforme. Skyggekanter er med til at give taget et let udtryk.

- Mange af Moniers kunder er professionelle tagdækkere, og Nova er fremstillet for at imødekomme deres skrappe krav. Nova gør arbejdet enkelt, hurtigt og økonomisk i forbindelse med både store byggeprojekter og mindre tagrenoveringsopgaver som f.eks. et almindeligt parcelhus, siger marketingkoordinator Kirsten Lundø, Monier A/S i Ålborg.

www.monier.dk