FN Byen får sin stjerneform

Til trods for at første etape af byggeriet af FN Byen i København endnu ikke er færdigt, er det blevet vedtaget at udvide projektet med yderligere 17.000 kvadratmeter

Illustration: 3XN

Det er ikke mere end et par måneder siden, at der blev holdt rejsegilde på FN Byen på Marmormolen i København, men nu udvides projektet allerede med yderligere 17.000 kvadratmeter. Den danske regering og bygherren bygherren By & Havn A/S er blevet enige om udvidelsen, så det stjerneformede byggeri, tegnet af 3XN, får sine sidste tre arme. Første etape forventes klar i 2013, mens anden etape – de 17.000 kvm – forventes færdig i 2014.

Pihl & Søn er totalentreprenør på første etape, og har ved licitation også vundet totalentreprisen på anden etape. Hovedparten af første etape er opført på indvundet land, og anden etape opføres der, hvor UNICEF's gamle verdenslager ligger. Lageret bliver erstattet af et stort, moderne verdenslager, som Pihl opfører i Nordhavn.

Administrerende direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen, udtaler i forbindelse med udvidelsen:

- Det er mere end bare et kontorhus i usædvanlig god kvalitet, vi nu kan udvide, inden det er bygget færdigt. Det er en konsolidering af udviklingen på Marmormolen og videre i Århusgadekvarteret og Nordhavnen, og en understregning af, at dette område kommer til at gøre noget helt specielt for København, siger Jens Kramer Mikkelsen.