Minus trods stigende omsætning

Trods stigende omsætning har MT Højgaard mistet millioner og nedjusterer derfor forventningerne til 2011

Tidligere på måneden ændrede entreprenørkoncernen MT Højgaard sine forventninger til 2011, og koncernens delårsrapport for 1. til 3. kvartal, som er blevet offentliggjort i dag, viser da også et resultat før skat på -93 mio. kr., som skal sammenlignes med sidste års resultat på 52. mio. kr. for samme periode. Omsætningen i de første ni måneder blev på 6,6 mia. kr. mod 6,0 mia. kr. i samme periode 2010.

De fleste af koncernens aktiviteter forløber som forventet, men resultatet påvirkes betydeligt af nye vurderinger af enkelte udenlandske projekter og af lavere lønsomhed som følge af svag efterspørgsel og hård konkurrence på markedet.

- Både offentlige og private bygherrer er fortsat tilbageholdende. Men der er tegn på, at udviklingen er stabiliseret noget – om end på et lavere niveau end for blot få år siden, siger MT Højgaards administrerende koncerndirektør Kristian May.

MT Højgaard forventer stadig et uændret omsætningsniveau på ca. 9,5 mia. kr. men en negativ resultatgrad før skat i niveauet 0 til -1 procent mod tidligere 1 procent.