Meget langt rullefortov

Thyssen-Krupp Elevator A/S i Danmark har leveret de 420 meter rullefortov til den nye lufthavnsbygning
Tekst: 
Fotograf: 

I den nye 300 meter lange forbindelsesfinger etableres rullefortove i begge retninger på 1. sal med direkte nedgang til indenrigsterminalens lounger. Rullefortovene vil gøre det hurtigere og mere bekvemt at komme fra indenrigsterminalen til udenrigsterminalerne – eller omvendt.

Thyssen-Krupp Elevator A/S i Danmark har leveret tre sæt rullefortove. Det ene rullefortov er 54 meter, det andet 72 meter og det tredje er hele 84 meter langt, måske det længste rullefortov på dansk jord – i hvert fald Thyssen-Krupps største enkeltleverance til det det danske marked.

- Rullefortovene er desuden med sokkelbundsbelysning i begge sider, hvilket er med til at give en lys og venlig stemning, siger projektleder Thomas Leer-Jacobsen fra Thyssen-Krupp i Danmark.

Rullefortovene i modellen Orinoco med en bredde på 120 cm er fremstillet på fabrikken i Hamborg og leveret i tre stykker, som efterfølgende i forseglet tilstand er blevet hejst ind i bygningen, mens den endnu var åben. Efter at bygningen er blevet lukket er afdækningen fjernet og rullefortovene samlet.

Testet inden samling

- Rullefortovene er naturligvis inden afsendelse blevet testet i samlet tilstand i Hamborg, hvorefter de er blevet skilt ad igen. Fabrikken har mulighed for at lave rullefortove eller rulletrapper i enkeltstykker på op til 35 meter, og det mener vi er en stor fordel, i forhold til at få leveret en løsning i så få dele så muligt, siger Thomas Leer-Jacobsen.

Firmaet har desuden leveret fire rulletrapper i modellen Velino med en bredde på 100 cm – alle leverancerne er med beklædning i rustfrit stål og slimline håndlister i gummi. To af rulletrapperne er reversible pr. automatik – dvs. at de kan løbe i begge retninger, afhængig af retningen på den gående trafik, der opfattes af en sensor.

Fabrik fire timer væk

- Leveringstiden er normal blot ti uger – og så er fabrikken blot fire timer væk, hvis der er behov for ændringer eller supplerende løsninger. Desuden er vi gode til at trylle – i den forstand, at vi er i stand til at sikre vore kunders ønsker med helt specielle løsninger, som kan udføres på relativ kort tid. En årsag hertil er især, at vi har en selvstændig afdeling inden for rulletrapper, som besidder temmelig stor ekspertise på området, siger Thomas Leer-Jacobsen.