Trompettrappe til Bella

På vej ud af byggekrisen leverer Danmarks største trappefirma, HB Trapper & Stål A/S, til nogle af landets største hotel- og domicilbyggerier
Tekst: 

Samtidig med at salget af lejligheder i Bjarke Ingels’ 8-tal på Amager – hvortil HB Trapper & Stål A/S har leveret fra top til bund – åbnede 16. maj, leverer Danmarks største trappefirma til hele tre af Danmarks største hotel- og domicilbyggerier.

Mest iøjnefaldende bliver måske den trompetformede trappe til det kommende Bella Hotel ved Bella Centret på Amager. Denne trappe er 15 meter lang og 4 meter bred i top og bund, men mere snæver i midten.

- HB er særligt gode til at finde løsninger i den kreative fase, kommenterer byggeleder Bo Choppe fra Bella Hotel.

De to øvrige trapper til henholdsvis Tivolis nye kongrescenter og revisionsgiganten KPMGs nye domicil på Frederiksberg er begge ligeløbstrapper med skæve snit i top og bund af trapperne, begge med glasværn. Tivoli tager sit nye kongrescenter i brug allerede nu midt på sommeren, mens både Bella Hotel og KPMGs nye domicil er færdige næste år.

Stål hitter

- Selv om det siges, at der ikke bygges i Danmark for tiden, er vi altså i gang med leverance af nogle af vore større trapper. Og da stål er vor force, glæder vi os selvsagt over, at stål hitter blandt bygherrerne, fordi de får stor stabilitet for prisen og samtidig stor frihed til design i forhold til alternative materialer, kommenterer direktør Karsten Vang, HB Trapper & Stål A/S.

Direktøren kan se tilbage på omfattende leverancer fra top til bund på Danmarks for tiden største boligbyggeri, Bjarke Ingels’ netop færdiggjorte 8-tal på Amager, med hele 550 lejligheder.

Her har HB Trapper & Stål A/S leveret facadebeklædninger, både træ- og ståltrapper, glasrækværk, gangbroer, altaner, cykelskure, skure, læ- og støjskærme, ja selv cykelstativer og eksteriør som borde og bænke.

Blandt de mange detaljer i det spændende byggeri er HB ikke mindst stolte af have leveret den store bro, der forbinder 8-tallet med resten af Ørestaden.

Design kan gensælges

Samtidig har HB Trapper & Stål A/S undervejs i byggeriet udviklet flotte glasrækværk med balustre i glas og aluminium – med så flot et resultat, at HB Trapper & Stål A/S venter at kunne sælge dem som støj- og læskærme hos både caféer og andre kunder med synlige placeringer i offentligt rum.