GIAN®-antislip-struktur i beton kan hindre glid på trapper

GIAN®-strukturmåtter hindrer glidning på ellers spejlglatte betontrapper, gallerier og balkoner

En reliefstruktur, der er let at anbringe, og som giver ekstra sikkerhed og hindrer glidning på betontrapper, gallerier og balkoner. Det er GIAN®-strukturmåtter. På den internationale fagmesse Bauma i hal A2, stand 334/1 præsenterer firmaet Compañero® denne hollandske opfindelse.

I forbindelse med mere kompakte byer og forøgelsen af mindre husstande er præfabrikeret beton blevet meget attraktivt som et billigt og håndværksmæssigt byggeprodukt. Det gør det muligt at bygge hurtigt og økonomisk, mens lastbiltrafikken og støjen begrænses i de bymæssige områder.
Men betontrapper, gallerier, balkoner og trappeafsatser har også en stor ulempe. Overfladen bliver spejlgalt som følge af regn-, rengørings- eller slukningsvand, og der er risiko for at glide på grund af akvaplaning. En reliefstruktur forebygger dette problem. Med GIAN-strukturmåtter kan der anbringes en antislip-struktur i præfabrikeret beton på en nem måde. Det sker allerede under produktionsprocessen.

Fokus: nem behandling
GIAN-strukturmåtte giver en beskeden dybdestruktur i slidbanen. Dybdestrukturen sørger for hurtigere afløb af vand og er, i kombination med en ru overflade, den ideelle løsning til at undgå akvaplaning.
Ved formgivningen af måtten er der fokuseret på en hurtig og nem behandling. Leveres som standard i 7 strukturer, måttens tykkelse er kun 2 mm, lav vægt og let at skære. Hvis materialet er skåret efter mål i modelfabrikationen, skal det bare limes i betonskabelon. Derefter laves der et antislip-aftryk i betonen ved hver støbning. GIAN-strukturmåtter kan holde til mange betonstøbninger.

Afprøvet produkt
Forretningsfører Tobias Stanecker hos Stanecker Betonfertigteilwerk GmbH i Paderborn siger følgende om GIAN-strukturmåtter: ”Det var altid problematisk at etablere skridsikre overflader. De sidste år har vi brugt GIAN-strukturmåtter fra Holland. Vi er yderst tilfredse med den nemme forarbejdning og med resultaterne af den synlige beton. Den store bredde på op til 3 meter og den ikke eksisterende længdebegrænsning af GIAN-strukturmåtter gør det muligt, at betonelementerne med antislip-struktur kan leveres næsten sømløse.”
Entreprenører og arkitekter i Holland, Belgien og Danmark har allerede arbejdet med antislip-strukturmåtter fra Compañero i flere år. Alle betonaftryk fra sortimentet er TüV (Rheinland) testet og har fremragende antislip-testrapporter.

Companero på Bauma
På Bauma kan besøgere se og betræde de forskellige betonaftryk af GIAN-strukturmåtter. Udover omfattende dokumentationsmateriale kan de gratis afhente en fotobog, som er specielt sammensat for Bauma. Bauma finder sted fra d. 15 til og med d. 21. april. Compañero’s stand findes i hal A2, stand 334/1.

Compañero’s idegrundlag er at gøre beton mere funktionelt, mere sikkert og flottere. Det hollandske firma beskæftiger sig siden 1999 med at fremstille forskellige strukturformer i beton.

www.companero.nl.

Foto: Minimalistisk kvalitetsarbejde bliver sikkert med GIAN-antislip-struktur som er støbt i beton.