Vindunor fremviste moderne fabrik

Flere end 250 håndværkere valfartede til Vindunors moderne fabrik, da producenten for andet år holdt "Åben Fabrik"

Torsdag den 25. januar afholdt vindues- og dørproducenten Vindunor for andet år i træk ”Åben Fabrik” med stor succes. Flere end 250 håndværkere fra hele landet mødte op og fik en rundvisning hos virksomheden i Hjørring, som i de seneste år har investeret omkring 50 millioner kroner for at automatisere processer og fremtidssikre produktionen.

Fra nær og fjern valfartede håndværkerne til vindues- og dørproducenten Vindunor, da virksomheden sidste år inviterede til ”Åben Fabrik” for første gang. Derfor var forhåbningerne store, da virksomheden torsdag den 25. januar atter slog dørene op til den topmoderne fabrik i Hjørring – og denne gang blev det endda med endnu større tilslutning.

Flere end 250 håndværkere fra over 100 forskellige virksomheder kiggede forbi for at få en rundvisning på den 14.000 kvadratmeter store fabrik og ikke mindst se de nyeste millioninvesteringer i drift.

- Da vi første gang slog dørene op, var det for at give håndværkerne mulighed for at komme bag kulisserne og skabe mere dialog, og det må de have sat pris på – for i år mødte endnu flere op. Det giver os samtidig mulighed for at vise, hvordan vi producerer vinduer og døre og ikke mindst få demonstreret, hvordan vi bruger ny teknologi til at automatisere processer, fortæller direktør i Vindunor Henrik Sørensen og tilføjer:

- Vi oplever nemlig en konstant stigende efterspørgsel, som nødvendiggør større investeringer i at effektivisere processer og øge kapaciteten. Dét vil vi gerne vise dem, da moderniseringen af fabrikken også er med til at sikre, at vi kan forblive konkurrencedygtige og fortsat tilbyde dem danskproducerede kvalitetsprodukter. Og selvom vi får flere maskiner, så får vi faktisk også flere kollegaer i produktionen, så på den måde sikrer vi også danske arbejdspladser.

På dagen var det blandt andet muligt at se virksomhedens millioninvestering og nyeste tilføjelse til maskinparken i drift – en CNC-maskine på hele 33 meter i længden og 12 meter i bredden, som kan fræse og bore i vindueselementer.

- Vi kunne allerede sidste år løfte sløret for CNC-maskinen, som har fordoblet kapaciteten i vores produktion, men det er først nu, at vi viser den i drift – og det så ud til at vække stor interesse. Det har igen været en fornøjelse, og vi er glade for den store opbakning, vi har fået til arrangementet, siger Henrik Sørensen.

Derudover kunne de besøgende se nyheder fra Vindunor – et nyt vindue med kitfals og en ny smal sprosse på 19 mm – mens de var godt beværtet, da der var bestilt en pølsevogn i dagens anledning.