Bøjsø holder åbent hus

Bøjsø døre & vinduer ønsker at udbrede kendskabet til koblede vinduer uden for hovedstadsområdet, og derfor holder vinduesproducenten i disse dage åbent hus

Hos Bøjsø døre & vinduer ønsker man at udbrede kendskabet til koblede vinduer uden for hovedstadsområdet, og derfor holder vinduesproducenten i disse dage åbent hus for arkitekter, rådgivere og håndværkere fra Jylland og Fyn. Arrangementet skal øge kendskabet til virksomhedens nicheprodukter og give et indblik i den særlige produktion efter traditionelle håndværksmæssige principper.

Den 10., 17. og 24. januar holder Bøjsø døre & vinduer for første gang i ni år åbent hus, hvor arkitekter, rådgivere og håndværkere kan komme og se, hvordan nicheproduktet koblede vinduer og døre bliver produceret. Det sker som led i en strategi om at skabe øget synlighed og endnu flere samarbejder i Jylland og på Fyn, hvor vinduesproducenten ser et fortsat stort, uforløst salgspotentiale:

- Selvom vi har produktion i Vorbasse, nær Billund, er klart størstedelen af vores kunder fra Nordsjælland, og det kundekartotek vil vi selvfølgelig gerne udvide. Derfor har vi nu valgt at invitere både arkitekter såvel som rådgivere og håndværkere fra de mere nærliggende byer til åbent hus, så de kan få et øget indblik i vores produkter og se virksomheden, fortæller salgskonsulent hos Bøjsø døre & vinduer Martin Hansen.

Bøjsø er en af vinduesbranchens mest eksklusive producenter, da virksomheden producerer såkaldte koblede vinduer og døre ud fra traditionelt, dansk håndværk. De sælges i høj grad til renovering målrettet privat liebhaveri, og her er flere områder i det jyske og fynske særligt attraktive:

- Der er for det første oplagte steder i Jylland og på Fyn, hvor der er lignende liebhaverkvarterer som på Nordsjælland som eksempelvis Risskov i Aarhus og Hasseris i Aalborg, og det er et marked, vi gerne vil bevæge os mere ind på, forklarer Martin Hansen.  

Derudover egner vinduestypen sig også særlig godt til ældre, fredede og bevaringsværdige bygninger, da håndværket stort set er en tro kopi af måden, man producerede vinduer på i 1800-tallet, og de kan således bidrage til at bevare en bygnings oprindelige udtryk.

- I mange af de helt gamle jyske og fynske byer som for eksempel Ribe, Aarhus og Odense er der et utal af historiske huse, hvor vores produkter også kommer til sin ret. Og derfor vil vi også gerne målrette indsatsen overfor de fagfolk, der har kunder i de områder, fortsætter han.

På åbent hus-dagene, som varer fra klokken 9.00 til 12.45, vil der således blandt andet være en gennemgang af virksomhedens produktsortiment samt en rundtur i produktionen med blandt andet fokus på produkternes håndværksmæssige detaljer. Derudover vil vinduesproducenten også fremvise sit nye termovindue, der rammer et marked mellem de mere almindelige standardiserede termovinduer og de koblede vinduer:

- Det er vigtigt for os også at få fortalt historien om vores termovindue, da det udvider vores målgruppe til ikke kun at være liebhavere og folk, der bor i historiske, ældre huse. Her kan vi nemlig tilbyde et vindue til den mere traditionelle danske bolig, som har de fordele, der følger med et termovindue, og som samtidig er i et lavere prissegment end det koblede – men uden at gå på kompromis med kvaliteten og udtrykket, slutter Martin Hansen.  

Foto:Til åbent hus-arrangementerne vil Bøjsø døre & vinduer fremvise, hvordan vinduer kan produceres ud fra traditionelle håndværksmæssige traditioner. Eksempelvis bliver samtlige vinduer og døre håndkittet, hvilket er en håndværksdisciplin, som kun omkring ti personer i dag beskæftiger sig med, hvoraf en lille håndfuld af dem kommer fra Bøjsø.