Ejendomsaktører bag nyt ESG-værktøj

Ny ESG-rapporteringsskabelon til hele ejendomsbranchens værdikæde skal sikre transparaent og sammenlignelig ESG-rapportering

En ny, gratis og open source ESG-rapporteringsskabelon til hele ejendomsbranchens værdikæde skal sikre, at ESG-rapporteringen i ejendomsbranchen i fremtiden bliver transparent, konkret og sammenlignelig.

En række af ejendomsbranchens førende aktører er gået sammen om at etablere en gratis, open source ESG-rapporteringsskabelon til hele ejendomsbranchens værdikæde. Projektet hedder Real ESG – The Real Estate Reporting Framework, og projektet skal sikre, at rapporteringen i ejendomsbranchen bliver transparent, konkret og sammenlignelig.

Bag projektet står AKF, Balder Danmark, BUILD, Danica Ejendomme, Danske Bank, DEAS, Deloitte, Djøf Advokat, EjendomDanmark, Molio, Realkredit Danmark, Simiab og Thylander med støtte fra Realdania.

Ambitionen er, at aktørernes udledninger, reduktioner og øvrige datapunkter opstilles, beregnes og formidles på den samme måde. Det er først, når aktørernes indsats kan benchmarkes, at der opstår sund konkurrence om at reducere klimaaftrykket.

Et projekt til gavn for hele værdikæden

Rapporteringsskabelonen vil gøre det nemmere, hurtigere og billigere at udarbejde en ambitiøs ESG-rapport, så hver aktør ikke skal bruge tid, penge og energi på at skabe sin egen rapporteringsskabelon. Projektets fokus er særligt ensartede datapunkter, som gør det nemt for ejendomsselskaberne at rapportere ESG-indsatsen, og enkle definitioner, så ejendomsselskaberne bruger identiske beregningsprincipper.

Projektets primære målgruppe er ejendomsbesidderne, men målet er, at projektet bliver praktisk anvendelig for hele ejendomsbranchens værdikæde, bl.a. developere, entreprenører og rådgivere. Derfor vil projektholdet også samarbejde med relevante organisationer, eksperter og branchefolk om udviklingen af værktøjerne.

Det forventes, at første del af projektet udgives i starten af 2024 via EjendomDanmark og Molio.