Rejsegilde og lærlingedag på LIFE Campus

Det har været en travl uge på byggepladsen ved det nye læringscenter LIFE Campus. Onsdag den 10. juni blev der afholdt rejsegilde, og to dage forinden var der kick off for alle lærlinge.

Væggene er bygget, og tagkonstruktionen står færdig på det nye læringscenter LIFE Campus. Traditionen tro betyder det, at Dannebrog skal hejses, og byggeriets håndværkere skal fejres med taler, øl og pølser. Sådan blev det også ved LIFE Campus på Biologiens Vej i Lyngby.

”På vegne af alle os, der kommer til at rykke herud – nemlig LIFEs medarbejdere – så vil jeg bare sige tak! Det er simpelthen kæmpe stort at stå herinde,” sagde Christine Antorini, direktør i LIFE, i sin velkomsttale, og tilføjede: ”Vi ville have elsket at være her sammen med jer, for det er en fælles fest, og vi er simpelthen super stolte over det, der er sket indtil nu.”

På grund af situationen med coronavirus, hvor det nu er tilladt at forsamles 50 personer, var kun håndværkere og entreprenører inviteret til rejsegildet på byggepladsen. Samarbejdspartnere og LIFEs medarbejdere var i stedet inviteret til at deltage online. Livestreaming-teknikken drillede desværre, men arrangementet nåede at blive filmet.

Rejsegildet kan ses her: https://youtu.be/f9TYi0MLk1k

Kick off på læringsprojekt for lærlinge

To dage før rejsegildet blev der afholdt kick off på et særligt læringsprojekt for alle lærlinge, der er involveret i byggeriet af LIFE Campus – og dem er der ekstraordinært mange af.

LIFE har nemlig prioriteret entreprenører med lærlinge, og hele 25 lærlinge er derfor med i projektet. Det betyder, at over 15.000 timers arbejde udføres af håndværkere under uddannelse. Læringsprojektet skal sikre, at lærlingene får noget ekstra ud af deres arbejde ved LIFE Campus.

”Interessen for at tilknytte lærlinge til projektet har været overvældende, og der kommer til at være lærlinge fra alle faggrupper på byggepladsen. Til læringsprojektet vil vi i fælleskab formulere en konkret læringscase, som giver mening i det daglige arbejde og bidrager til lærlingenes tværfaglige forståelse af processerne på byggepladsen,” fortæller Christian Østerby Knudsen, der er projektdirektør hos Rambøll.

Læringsprojektet blev også fremhævet af Christine Antorini i hendes tale ved rejsegildet:

”Vi er super glade for, at det har været muligt at lave et lærlingeprojekt, og entreprenørerne har været gode til at sige, at det her er en uddannelsesopgave, så der er omkring 25 lærlinge, der er med til at bygge. Det er jo et uddannelsessted det her, så selvfølgelig skal det også være et uddannelsessted for lærlinge – for vi har brug for mange dygtige faglærte unge.”

LIFE Campus forventes at åbne for skoleklasser i efteråret 2021.