Teknisk skole i Silkeborg bliver til dagpleje i Hedensted

I ABC Pavilloners produktion i Engesvang omdannes tidligere undervisningsfaciliteter fra teknisk skole i Silkeborg til en dagpleje i Hedensted

I ABC Pavilloners produktion i Engesvang omdannes tidligere undervisningsfaciliteter fra teknisk skole i Silkeborg til en dagpleje i Hedensted. I alt fire moduler bliver således genanvendt som led i en bæredygtig præfabrikeret byggeproces. Dagplejen skal stå klar til brug i januar 2020.

- Vi har netop fået byggetilladelsen i hus og ser nu frem til at opføre byggeriet i løbet af december. Dagplejen skal opføres i nærheden af en børnehave i Hedensted, så der er en naturlig bevægelse fra dagpleje til børnehave, og kommer til at rumme max ti børn plus personale, lyder det fra Karsten Boldt Hansen, der er bygherrerådgiver på projektet.

Det er planen, at dagplejen i Hedensted skal opføres i fire moduler på omkring 175 kvadratmeter inklusive udendørsfaciliteter. Indenfor kommer der blandt andet til at være legeområder til børnene, et tekøkken samt toilet med bruseniche og pusleplads, og udenfor finder man et overdækket areal til barnevogne, hvor børnene kan sove til middag, samt et skur.

Bæredygtig byggeproces

Selvom en omdannelse fra teknisk skole til dagpleje umiddelbart kan virke som en radikal ændring, er genanvendelse af præfabrikerede moduler en helt naturlig del af hverdagen hos ABC Pavilloner:

- Vi producerer mange midlertidige bygninger – både til eje og leje – og får derfor også leveret mange brugte moduler tilbage, når de har tjent deres formål, eller lejekontrakten udløber. I langt de fleste tilfælde fejler bygningerne ikke noget, og det er derfor helt naturligt at genanvende dem til andre formål som eksempelvis denne dagpleje i Hedensted, vi nu skal levere, forklarer Simon L. Christensen, der blandt andet står for salg og udlejning hos ABC Pavilloner, og fortsætter:

- Med få justeringer – som for eksempel tilføjelse af pusleplads og halvtag til barnevogne – kan en teknisk skole således sagtens blive omdannet til en dagpleje. Og på den måde er den bæredygtige tankegang og cirkulære økonomi en essentiel grundsten inden for præfabrikeret byggeri.

Dagplejen i Hedensted skal efter planen står klar til brug i januar 2020.