Ny branchedirektør for Dansk Beton

Bygningsingeniør Dorthe Mathiesen, 47, tiltræder som branchedirektør for branchefællesskabet Dansk Beton i Dansk Byggeri pr. 1. maj.

- Med Dorthe Mathiesen som branchedirektør for Dansk Beton får vi en erfaren betonspecialist, som er vant til at begå sig blandt vores medlemmer og samarbejdspartnere i betonbranchen. Dorthe kender branchen indgående. Det er en stor fordel, når vi i den nærmeste fremtid har bæredygtig beton højest på dagsordenen, at den nye branchedirektør ved, hvad der skal til for at sætte udviklingsarbejde i gang, som fx kan reducere betonkonstruktioners CO₂-aftryk. Vi vil da heller ikke lægge skjul på, at vi er lidt stolte over at kunne tiltrække en så stor kapacitet som Dorthe Mathiesen til at arbejde for os, siger Niels Søndergaard, formand for Dansk Beton i Dansk Byggeri.

Dorthe Mathiesen kommer fra en stilling som chef for Betoncentret på Teknologisk Institut. Her har hun i de sidste otte år været chef for knap 40 medarbejdere i Betoncentret på Teknologisk Institut, hvor hun også har siddet i ledelsen for divisionen Byggeri og Anlæg.

Dorthe Mathiesen har igennem hele sin karriere beskæftiget sig med beton. Først som laboratorieingeniør i virksomheden Dansk Beton Teknik, hvor hun bogstavelig talt har haft fingrene helt nede i betonen og fået indgående kendskab til materialets egenskaber. Siden som konsulent i Betoncentret på Teknologisk Institut tilbage i 1998, og otte år senere blev hun teamleder for projektudvikling og standardisering, for i 2011 at blive chef for Betoncentret.  

Igennem de sidste 20 år har Dorthe Mathiesen været en central person i betonudviklingsprojekter. Senest i innovationskonsortiet Grøn Beton II, hvor hun var en af initiativtagerne til projektet og var med til at rejse finansieringen fra Innovationsfonden til projektet. Dorthe har været en del af projektet gennem deltagelse i styregruppen og har fungeret som sparringspartner for Betoncentrets medarbejdere i udførelsen af projektet. Gennem tæt branchesamarbejde er det lykkedes i Grøn Beton II projektet at udvikle metoder og nye cement- og betontyper, der kan reducere CO₂-aftrykket fra produktionen.

Dorthe Mathiesen er kendt for at se nye muligheder, få sat ting i gang og afsluttet dem i et tæt samarbejde med andre mennesker.

Dorthe Mathiesen er uddannet bygningsingeniør fra Danmarks Ingeniørakademi i 1992. Det var allerede her Dorthe Mathiesens fascination for betonens formbarhed, lethed og elegance blev cementeret.

Dorthe Mathiesen afløser Thomas Uhd, der har været branchedirektør i Dansk Beton i de sidste tre år.