Fårup Beton får deres første EPD

Den første EPD hos Fårup Beton gælder for deres 200 mm massive vægelement, men hele produktprogrammet er målet

Fårup Beton har udarbejdet og fået godkendt vores første Environmental Product Declaration (EPD). Det betyder, at producenten nu kan dokumentere miljøpåvirkningen fra denss produkter og løbende optimere dem i den rette bæredygtige retning. Den første EPD omhandler virksomhedens 200 mm massive vægelement, men ifølge virksomheden vil der blive arbejdet på at udarbejde flere EPD’er, der dækker hele produktprogrammet.

-Dette er et vigtigt skridt for os, da det nu giver os mulighed for at levere de nødvendige data til byggeriets Life Cycle Assessment (LCA) modeller. Det betyder, at vi kan bidrage til at levere dokumenteret bæredygtigt byggeri. Denne første EPD er kun begyndelsen, og vi vil fortsætte med at udvikle og optimere vores produkter med udgangspunkt i bæredygtighed, skriver virksomheden.

Nyt EPD-værktøj

Forløbet med at opnå denne første EPD har været en spændende rejse. Vores brancheforening, Dansk Beton, har i samarbejde med EPD-Norge udviklet et nyt EPD-værktøj specifikt til den danske betonbranche. Vi har ventet på udviklingen af dette værktøj og blev glade, da det blev frigivet i marts måned. Vi var forberedte med alle vores miljødata og kunne derfor relativt hurtigt indsende vores EPD til verifikation og godkendelse.

-Vi er stolte over at være den første betonproducent, der leverer EPD’er ved hjælp af dette brancheværktøj og dermed også den første, hvis EPD er godkendt efter ISO 14025 og EN15804+A2-standarderne. Med denne godkendelse er vi nu i stand til at levere projektspecifikke EPD’er efter den nye standard, baseret på den nyligt udgivne EPD. Dette giver os mulighed for at optimere vores produkter yderligere i en bæredygtig retning, skriver virksomheden.

Ansvar og gennemsigtighed

Fårup Betonindustri oplyser, at virksomheden er bevidst om vigtigheden af gennemsigtighed og ansvarlighed i dets stræben efter miljøvenligt byggeri.

-Med vores nye EPD’er kan vi nu dokumentere bæredygtigheden af vores produkter og bidrage til udviklingen af grønnere og mere effektive bygningsløsninger. Vi fortsætter vores dedikation til at implementere bæredygtige metoder i hele vores produktudvalg og ser frem til at fortsætte denne rejse som miljøbevidste producenter, skriver virksomheden.