Boliger efter passivhusstandard i Ringkøbing

Ringkøbing-Skjern Boligforening opfører 83 almene lejeboliger i Naturbydelen i Ringkøbing efter den såkaldte passivhusstandard

En bebyggelse, der producerer mere energi, end den forbruger. Det er ambitionen, når Ringkøbing-Skjern Boligforening i løbet af de kommende par år opfører 83 almene lejeboliger i Naturbydelen i Ringkøbing. Boligerne bygges efter den såkaldte passivhusstandard.

- Mange nybyggerier har som ambition at spare på energien. Vi går efter at opføre en bebyggelse, der producerer mere energi, end den forbruger. Kort sagt: Vi vil bygge nogle af landets mest energieffektive almene boliger. Det vil naturligvis være til gavn for vores beboere, der sparer penge, men vi håber også, at vi kan inspirere udviklingen af almene boliger generelt, så vi bidrager til at skåne miljøet i bredere forstand, siger Bo Lodbjerg, direktør i Ringkøbing-Skjern Boligforening.

Byggeriet, der er tegnet af Bjerg Arkitektur for Ringkøbing-Skjern Boligforening, vil blive opført efter den såkaldte passivhusstandard, der stammer fra Tyskland, og som endnu kun relativt få boliger i Danmark er bygget efter. Ved at udnytte den naturlige solvarme, der strømmer ind i boligerne, og ved det rette valg af gulve, facader og tage, er det bl.a. muligt at reducere boligernes varmebehov med op til 90% sammenlignet med gennemsnittet. For at leve op til passivstandarden skal energibehovet til rumopvarmning være mindre end 15 kWh/m2 pr. år. Det gennemsnitlige energiforbrug er 100-150 kWh/m2 pr. år.