Bæredygtigt nybyggeri på Bellinge Fælled

På Bellinge Fælled i udkanten af Odense bliver et nyt boligområde til. Civica bygger boligafdelingen Dalstrøget, som vil bestå af 43 gode, bæredygtige almene boliger.

Bellinge Fælled bliver en attraktiv bydel med en blandet beboersammensætning. Du kan bo på forskellige måder, i et trygt nærmiljø med indbydende uderum og høj arkitektonisk kvalitet.

Visionen for hele området, Bellinge Fælled, er at skabe et moderne børnevenligt boligområde beliggende i et naturskønt område med skoler og fritidstilbud, indkøbsmuligheder og offentlig transport med buslinje direkte til Odense centrum.

Tidligere i dag skrev Civica kontrakt med STB BYG A/S, der sammen med Oluf Jørgensen, rådgivende ingeniører og Kullegaard Arkitekter, skal realisere nybyggeriet.

”Det er dejligt, at i dag kunne sætte underskrifter på et spændende byggeprojekt i et helt nyt boligområde i Odense. Et boligområde med blandede boligformer, hvor forskellige mennesker vil flytte ind, skabe deres hjem og sætte deres tydelige præg på hele området”, siger Flemming Jensen, formand for Civica.

”I Civica forestiller vi os, at vores boliger på Dalstrøget bliver attraktive for børnefamilier, men også for aktive seniorer har måske også brug for lidt mere plads. Vi sørger for, at nogle enkelte boliger er tilgængelighedsboliger”, fortæller Civicas direktør, Jens Pilholm.

Boligernes indretning, materialer og udearealer skal give beboerne mulighederne for godt naboskab og for et skønt boligliv. Centralt i bebyggelsen placeres et overdækket fællesområde med bl.a. køkken og væksthus.

Guldmedalje i bæredygtighed Civicas boliger certificeres til DGNB Guld. Det bygges med vægt på kvalitet og æstetisk og indbyder beboerne og deres gæster til fælles oplevelser. Byggeriet skal holde i rigtig mange år. Det er tænkt sammen med terrænet og understøtter naturen og biodiversiteten i området.

”Vi glæder os meget over at have fået tildelt opgaven efter at have vundet konkurrencen. Civica er en spændende samarbejdspartner, Fyn er en del af vores ’hjemmebane’, og DGNB-projekter er fremtiden. Vi øver os på at blive den fortrukne partner inden for bæredygtigt boligbyggeri. Derfor passer opgaven rigtig fint til os”, fortæller Jens Winther, adm. direktør for STB BYG A/S.

”Sammen med vores team, Kullegaard Arkitekter og ingeniørfirmaet Oluf Jørgensen, vil vi gøre vores bedste for at sikre, at Civica får en god oplevelse med samarbejdet. Projekteringsarbejdet begynder med det samme, og forventer at komme i jorden i slutningen af 2020”.

Civica regner med, at nye beboere kan flytte ind fra marts 2022. Interesserede ansøgere kan følge med på civica.dk og på Civicas sociale medier.