Eksklusive udestuer til boligbyggeri

Rummet i boligen kan udvides med elegance – det har Solarlux bl.a. vist med sine løsninger til Musikhuskvarteret i Aalborg

Ved at opløse grænserne mellem indendørs og udendørs kan bygherre få skabt langt mere attraktive boliger til brugerne, der værdsætter mere plads til højere bo- og livskvalitet og fornemme arkitektoniske løsninger, mens ejendommen bliver mere værd.

- Med skræddersyede løsninger kan vi udvide boligens effektive spillerum uden at give køb på dens frirum. Det kan en udestue være med til at sikre og selv bygherrer med høje krav om støjdæmpning, fordi boligbyggeriet ligger centralt i byen med stærk trafik kan få en god løsning, der samtidig er økonomisk attraktiv, siger Sylvia Dondorff, der er salgschef på det skandinaviske kontor for Solarlux og ansvarlig for Solarlux’ aktiviteter i de nordiske lande.

Stilren transparens

Musikhuskvarteret i Aalborg er i forvejen et boligbyggeri med en eksklusiv karakter og her er udestuerne fra Solarlux Scandinavia AB kommet til deres ret med elegante, stilrene og helt transparente facadeløsninger i fuld højde, der er monteret på alle lejlighedernes terrasser.

- Det område boligbyggeriet er placeret i ved Limfjorden er jo præget af en del blæst, hvor det i nogle perioder ikke altid vil være behageligt at sidde uden for. Men ved at have en udestue kan man markant forlænge den sæson, hvor beboerne kan sidde uden for og nyde deres terrasser. Beboerne kan benytte deres udestuer fra tidligt forår til sen efterår. Stuerne er ikke isolerede, og de er uden varme, men med en varmeblæser kan man sagtens strække sæsonen, fremhæver Sylvia Dondorff.

Udestuerne er udført i et tykt og stærkt glas, der kan klare selv barske vejrforhold, som ofte kan herske omkring Limfjorden.

- Det er helt nødvendigt at tage hensyn til vejrliget med en løsning som vor. Derfor har vi været meget opmærksomme på, at uanset hvor hårdt vejret er, må glasset ikke stå og klapre. Der er blot tre millimeter mellem glassene, og det betyder, at hverken regn eller blæst slipper igennem. Til gengæld giver det en god ventilation, siger Sylvia Dondorff.

Samarbejde med arkitekter

Når vejret er godt, kan glasset til gengæld skydes til siden og drejes rundt, så det slet ikke ses. Glasset kører på en smal profil i top og bund.

- For os er det afgørende med et tæt samarbejde med arkitekterne på de byggerier, som vi leverer til. På den måde finder vi de bedste løsninger, hvor kvalitet, fleksibilitet og arkitektur spiller sammen og vi tager hånd om udførelsen. I Musikhuskvarteret etape 1 var det Bobach Stålentreprise A/S, der monterede udestuerne, men for os er det udgangspunktet at vi altid er til stede når et projekt går i gang, fordi vi jo er garant for løsningen. De løsninger, som vi leverer, skal leve op til den høje tyske kvalitet, der er vores varemærke. Derfor er servicedelen også vigtig for os, siger Sylvia Dondorff.

Solarlux SL25 XXL

Tophængt skyde-dreje-system. Kan alt efter ønske skydes udad, indad, til venstre og/eller højre

Profilteknik

31 mm indbygningsdybde, helglas skyde-dreje-system, linieformet lejret, lodret rammeløs, slagregnsafvisende, permanent ventileret og i lyddæmpet system.

Beslagsteknik

Ingen foranliggende løbe- og føringsskinner, skjulte beslag og enhåndsbetjening, integreret 2-punktslås, enkel enhåndsbetjening med wiretræk i specialstål.

Glas

Enkeltlagssikkerhedsglas i glastykkelser på 6, 8, 10 og 12 mm

Maksimal fløstørrelse

800 × 2750 mm, fløjvægt op til 65 kg