Plantevægge – den nye trend inden for plantemiljø

Decoplant A/S har i samarbejde med Comwell Aalborg specialdesignet deres plantemiljø i form af en vertikal grøn have

At have en plantevæg indendørs er som at bringe et stykke af naturen indenfor. Den tilføjer luftfugtighed, giver bedre arbejdsmiljø og har desuden støjabsorberende egenskaber. Det er måske nogle af disse fordele som Comwell i Aalborg har fået øjnene op for – hotellet har nemlig fået etableret en meget synlig plantevæg i restauranten.

Decoplant A/S har i samarbejde med Comwell Aalborg specialdesignet deres plantemiljø i form af en vertikal grøn have. Plantevæggen befinder sig i restauranten, hvor der er to sofaer indbygget i væggen. Den måler 12 meter i bredden, og er 2,7 meter høj.

- Plantevæggen vækker opsigt hos gæsterne og er et godt samtaleemne over frokosten. Udover den visuelle effekt tilfører plantevæggen også rummet ilt, omdanner CO2 og reducerer støj, den skaber en fantastisk atmosfære og passer stort set sig selv. Der tilføres automatisk vand og gødning i afpassede mængder, således at plejen kun består af kontrol af anlæggets ventiler, dyser og efter behov soignering samt rengøring af planterne, hvilket vore servicegartnere sørger for, fortæller, Claus Stoustrup, indehaver af Decoplant A/S.

Comwell benytter plantevæggene i flere af deres projekter. I Comwell Aarhus bliver man budt velkommen med en vertikal grøn væg, der måler seks meter i bredden og hele 12 meter i højden, den går derfor igennem tre etager.

- Vores løsninger er unikke og specialdesignede og designes i fællesskab med kunden eller bygherre, og det vigtigste argument for et indendørs plantemiljø er, at det øger såvel produktivitet som kreativitet hos medarbejderne, fordi det giver et bedre arbejdsmiljø – hvilket flere undersøgelser peger på, siger Claus Stoustrup.

En plantevæg kan være til montering såvel indendørs som udendørs, og det kan foregå på to måder: et lukket system med pumpe og filter og et system, hvor det er tilkoblet direkte til vandforsyningen.

 

Montering af plantevægge

Potterne bliver monteret med 2 kroge på et galvaniseret eller rustfrit trådnet.

Trådnettet monteres på væggen med tilhørende beslag.

Mulden i potterne og vandet er separeret af en vandabsorberende membran.

Hver potte tilføres vand via et kunstvandingssystem med enten pumpe eller koblet direkte til vandforsyningen.

Vandingen betjenes med timer eller overvåges og fjernbetjenes af Decoplant A/S

Hver plante gror i sin egen potte, med sin egen vandforsyning.

Det betyder, at hvis en plante bliver syg og går ud, eller der ønskes andre planter, kan disse nemt skiftes.

Fødeslager til vandforsyningen fremstilles individuelt til opgaven således der kan udelades dyser hvor der f.eks. ønskes et logo.

Billedtekst: (Ian: lav kronologisk collage på tre udviklingsfotos – det sidste med restaurant skal nok farvekorrigeres, så det matcher de to øvrige)

Foto: Comwell i Aalborg har fået skabt en særlig designet løsning med en plantevæg til hotellets restaurant – den er hele 12 meter i bredden og 2,7 meter i højden.