Gigantisk badeland åbner til februar

Det nye badeland i Randers på 6.700 kvm begynder at tage form og åbner til februar 2015

Randers' nye gigantiske badeland begynder efterhånden at tage form med Raunstrup som entreprenør. Det nye 6.700 kvadratmeter store badeland ved siden af byens stadion skal efter planen tage imod de første badegæster allerede til februar.

Kigger man indenfor, får man en fornemmelse af, hvor stor en opgave det er at bygge Water & Wellness, som badelandet kommer til at hedde. Byggeriet rummer i alt seks bassiner, en saunahave og flere enorme rutsjebaner. Når det står færdig, bliver stedet et af Danmarks største og mest moderne svømmebade. Byggeriet koster i alt 214 mio. kr.

Udefra er bygningen opført af kuber med hver sin funktion. Den største kube indeholder hovedindgangen hvor man bliver budt velkommen til en stor foyer og caféområde med udsyn til morskabsområdet. Herfra kommer man igennem billetteringssystemet til store rummelige omklædningsfaciliteter med familieomklædningsrum og handicapfaciliteter. Morskabsområdet indeholder 2 vandrutchebaner, lazy river og forskellige vandaktiviteter og fra bassinet er der mulighed for at svømme udenfor. 

Bygningens næste store kube indeholder 50 meter bassinet som kan benyttes til motionssvømning samt afholdelse af stævner og konkurrencer. Herfra er der skabt adgang til den udendørs have med saunaer og naturlig badesø. Adgang til bygningens første sal sker fra foyer og giver adgang til fitnesscenteret og den store spa og wellness afdeling.

Badelandet afløser det mere end 40 år gamle Kærsmindebadet i Randers og opførest på Viborgvej ved Randers FC hjemmebane, AutoC Park Randers.