Det digitale køkken in spe

JKE Design A/s har udviklet køkkenet New life, hvor teknikken er en ligeså naturlig del af køkkenet som af hverdagen

Verden udvikler sig hurtigt i disse år. Teknikken flytter ind - både i bukselommen, bilen og køkkenskabene. Boligen ændrer sig, og køkkenet er ikke længere forbeholdt madlavning, men er knudepunktet i familiens dagligdag. Her arbejder vi lidt efter morgenmaden, finder dagens vejr og dagens opskrifter på tablet-computeren og statusopdaterer til dagens sidste kop kaffe.

- Vi har udviklet et køkken, der fanger den nye tid: New life køkkenet er tænkt og tegnet til moderne familier, der både er online og offline i køkkenet. Indretning og design tager højde for det moderne familieliv, hvor tingene ændrer sig, og ingen følger de lige linjer, og teknikken er en ligeså naturlig del af køkkenet som af din hverdag, siger. Anita Barner Ibsen, JKE Design A/S.

Tabletcomputeren har erstattet traditionelle kogebøger i det moderne familieliv, når du skal finde dagens opskrift. Tabletcomputeren har sin faste plads og oplades, mens den hænger på væggen. Telefoner og anden teknik kan du skjule i den nye opladerskuffe, mens det oplades. Opladerskuffen klarer både USB og almindelige 220V stik og fjerner ledningsrodet fra køkkenbordet.

Skufferne åbnes med et enkelt tryk, når du kommer hjem med favnen fuld af indkøb. Indbygningslys med sensor byder dig velkommen, når du åbner skuffer og skabe. Og stikkontakten er gemt nede i bordpladen, så du kun behøver se på teknikken, når du skal bruge den.

- Højtalere er diskret integreret i køkkenets sokkel, og du styrer nemt både morgennyheder og musik med din smartphone. Lige så diskret er grebene integreret i New life køkkenet, der er et møbel i rummet. Stilrent og uden forstyrrende greb. Tynde asymmetriske reoler bryder linjerne og gør køkkenet til et rum med mange funktioner og muligheder, fremhæver Anita Barner Ibsen.