Slut med CODE-events i Bella

Bella Center har opgivet at fortsætte med møbel-og design arrangementer som CODE-events - ny møbelmesse på vej

CODE11 blev punktum for Bella Centers møbel- og designevents. Seniorkoordinator Bente Røber Andersen oplyser således til Byggeplads.dk, at CODE-arrangementerne ikke vil blive afholdt mere.

Til gengæld er en anden møbelmesse under opsejling – her er ambitionen at skabe en ny og eksklusiv nordisk messe for møbel- og belysningsdesign, der ifølge arrangørerne for alvor giver begrebet skandinavisk design mening. Messen holdes 6.-9. september under navnet ‘DNA’ – der forventes 50-60 udstillere og 8-10.000 besøgende.

- Der mangler et sted, hvor det er muligt at komme i kontakt med den bedste kvalitet inden for nordisk møbeldesign på én gang, og ambitionen er at samle det bedste design og gøre det attraktivt for indkøbere og professionelle beslutningstagere i Europa at tage til København, siger Jan Carlsen fra Exhibition Professionals, der arrangerer messen til september. Blandt de allerede tilmeldte udstillere er bl.a: Montana, Engelbrecht, Erik Jørgensen, Hay samt Luceplan og Artemide.

Keld Korsager, direktør i brancheforeningen Møbel + Interiør vurderer, at det bliver svært at etablere nye møbelmesser i Danmark:

- Deltagelse i messer har gennem årene generelt været for nedadgående og defor finder der en kraftig selektering sted, hvor man koncentrerer sig om de store hovedmesser i Stockholm, Køln og Milano. De fleste møbelvirksomheder med et højt designindhold i deres produkter har desuden i forvejen egne showrooms, så derfor tror jeg det bliver vanskeligt at få etableret en ny messe, siger Keld Korsager.