Modulbyggeri til udvidelse

Tekst: 

Århus Sygehus har fået tilført en udvidelse på 1.883 kvm i præfabrikerede moduler. I Herning er der opført to nye administrationsbygninger til udvidelse af Regionshospitalet Herning. Henholdsvis en toetages bygning på 860 kvm og en treetages bygning på 1.165 kvm – i alt 2.025 kcm, og på Vejle Sygehus er der monteret 28 færdige moduler på sygehusets tag til kontorfaciliteter.

- Der er helt klar en tendens til, at man bygger ovenpå i forhold til de eksisterende hospitaler, fordi der ikke er plads til at udvide på andre måder, fortæller Flemming Dalgaard, salgschef hos Scandi Byg A/S, der har leveret moduler til alle tre steder.

Nu vælger også Novo Nordisk modulmiljø fra Scandi Byg A/S til deres fremtidige laboratorier på i alt 2.900 kvm præfabrikeret, avanceret og energirigtigt laboratoriemiljø i tre etager til montering ved Novo Nordisk Park i Måløv.

Moduler bygges indendørs

Scandi Bygs laboratoriemoduler er udviklet i tæt samarbejde med et par ofte benyttede underleverandører. Novo Nordisk’ modulbyggeri skal huse analyselaboratorier og ca. 100 arbejdspladser. Byggeriet skal stå færdigt i august som en forlængelse af et eksisterende byggeri.

Modulerne bygges helt færdige indendørs i Scandi Bygs produktionshaller i Løgstør. Herfra transporteres anlægsmodulerne med lastbiler til Sjælland, monteres oven på nystøbte fundamenter og teknikkælder, og beklædes med vandskurede mursten, så det nye byggeri ikke bliver til at skelne fra Novo Nordisk’ øvrige kompleks i Måløv. Laboratorieinventar og teknikinstallationer monteres allerede i Løgstør, så arbejdet i Måløv får karakter af et samlesæt, hvor modulerne blot forbindes dels til hinanden, dels til teknikken i kælderen.

Ekstra store krav

I forhold til traditionelt kontor-, institutions- og boligbyggeri, hvor Scandi Byg hidtil har ageret, rummer laboratoriekonceptet ekstra store krav til bl.a. føring af de tekniske installationer. Bl.a. til ventilation, vand og gasarter, der i teknikskakter i hvert modul føres lodret ned til teknikken i kælderen. Byggeriet er samtidig projekteret, så det lever op til de skærpede energiklasse 2-krav på trods af de ekstraordinære krav til udsugning. Kravene til rengøringsvenlighed af de nye laboratorier er desuden som på et hospital.