Dybbøl-Hallen

:
oktober 2012

Sportshal på de gamle skanser

Byggefakta

Dybbøl-Hallen
Aabenraavej 25
6400 Sønderborg
Danmark

Bygherre:
Sønderborg Kommune
Bygherrerådgiver:
Rambøll Danmark A/S
Arkitekt:
KPF Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Nisgaard & Christoffersen A/S
Ingeniør:
Niras A/S
Andre aktører:
Deko Loft + Væg P/S
Areal:
4100 kvm.
Byggesum: 
47 mio. kr.
Byggeperiode:
marts 2011 - maj 2012
På Dybbøls gamle slagmark er der opført en ny idræts- og multihal. Hallen ligger i direkte forbindelse med Dybbøl Skole og den gamle Dybbølhal

Engang var stedet en slagmark i ordets bogstaveligste forstand. I dag slås man bare om points, op- og nedrykninger, første- og andenpladser og den slags fredelige ting. Her på Dybbøl Banke har Sønderborg Kommune i samarbejde med det private erhvervsliv i byen opført en ny sportshal, som har fået navnet Dybbølhallerne – SKANSEN, i tilknytning til Dybbøl Skole og den dertil eksisterende hal.

Byggeriet er opført i to etager med fladt tag, og facaden fremstår i gule teglsten samt mørke Paroc paneler. Contiga Tinglev A/S har leveret betonvægge, huldæk og bjælker og søjler til hallen.

Hallen har tre hovedindgange, hvilket letter adgangen, uanset hvor man parkerer. De tre indgange mindsker også presset på dørene til store arrangementer. Hallen er tænkt som et samlingssted, ikke blot for idrætten, men også for kulturen i området. Gennem glasdøren kan man kigge direkte over på den gamle Dybbølhal – og på sigt er det meningen, at de to haller skal forbindes til én, fortæller centerleder Claus Eggert, som viser rundt.

Opholdsrum med udsyn

Stueetagen er opført som et stort, åbent cafe- og loungeområde, hvorfra der er direkte kig ind i sportshallen, der ligger med en lille niveauforskel. De to områder er adskilt af et GV brandglasparti fra Deko, som også har leveret døre, lofter og foldevægge til byggeriet samt forestået den indvendige tømrerentreprise.

Opholdsområdet er møbleret med møbler fra Kontor Syd A/S. Brugerne af hallen kan blandt andet vælge at slænge sig i de bløde Softline Magnum sækkestole eller de kan nyde en kop kaffe og en snak ved de hvide Simplaborde med tilhørende Howe plaststole eller ved de høje Montana Monterey højborde. Cafeen i hallen holder åbent i dagtimerne, så skolens elever kan hente mad og drikkevarer.

Under det indskudte dæk flankeres det store opholdsområde af omklædningsfaciliteter.

Klublokaler og fitnessrum

Under byggeriets udførelse stod Helge Frandsen A/S for at lette håndværkernes adgang til det indskudte dæk via trappetårne. I dag er tårnene erstattet af brede linoleumstrapper med smukke afrundede trægelændre.

Find andre byggerier på oversigtskortet

Sider

Køb magasinet med denne artikel

Denne artikel er oprindeligt publiceret i magasinet Byggeplads.dk 2012 nr. 4 .

Vi har stadig nogle få eksemplarer af Byggeplads.dk 2012 nr. 4 tilbage.

Bestil Byggeplads.dk 2012 nr. 4 her

Læs om andre byggerier omtalt i Byggeplads.dk 2012 nr. 4 :

Kulturcenter

Offentlige kontorer

Plejecenter og genoptræning

Skole

Sport