Det nye sundhedsvidenskabelige fakultet Nyt SUND afleveret

Bygherren Vejdirektoratet har netop overdraget det nye sundhedsvidenskabelige fakultet Nyt SUND til Syddansk Universitet - University of Southern Denmark

Fremtidens læger, kiropraktorer og farmaceuter i Odense kan begynde det nye studieår i helt nye rammer med avancerede laboratorier og forskningsfaciliteter.

Bygherren Vejdirektoratet har overdraget det nye sundhedsvidenskabelige fakultet Nyt SUND til Syddansk Universitet - University of Southern Denmark.

Første spadestik blev taget i 2019, og nu fire år senere står det klart til at rykke ind i. 5.000 studerende på 26 uddannelser får topmoderne faciliteter, og fakultetet bliver direkte forbundet med det nye supersygehus OUH, når det står færdigt.
 
- Vejdirektoratets overdragelse af Nyt SUND til SDU markerer en skelsættende milepæl i en proces, som startede for mere end et årti siden. SDU kan nu endelig samle alle ansatte og studerende på én matrikel i Odense og samtidig tage det første vigtige skridt i en fysisk sammenkobling mellem SDU og Nyt OUH. SDU takker Vejdirektoratet for et godt samarbejde siden 2018, og vi glæder os til at tage den nye bygning i brug, siger universitetsdirektør Thomas Buchvald Vind, SDU.

Nyt SUND har været et byggeprojekt af høj kompleksitet, og der er stillet helt særlige krav til byggeriet, som blandt andet består af retsmedicinsk institut, ligsynsrum, laboratorier, dissektionssale, avancerede dyrestalde til forsøgsmus og en række andre specialiserede lokaler.
 
- Vi er glade for at være kommet i mål med byggeriet til tiden og indenfor den afsatte økonomiske ramme. Hele syv entreprenører har medvirket til, at studerende og ansatte har kunnet indtage de lyse rammer, der skal flette uddannelserne sammen med det kommende supersygehus. Det har været et super spændende byggeprojekt, og der er stadig nogle mindre tilpasninger til den del af bygningen, der skal huse laboratorierne. Men det er vi i fuld gang med at få koordineret, så det også snart kan tages i brug, siger projektchef Per Seidelin, Vejdirektoratet.

Rådgiver og arkitekt er konsortium Medic OUH. Arkitektdelen er blevet varetaget af KHR Architecture og Dall & Lindhardtsen A/S.

Kilde: Vejdirektoratet.