Solfilterfilm reducerer varmeindfald

3M Prestige Solfilterfilm reducerer varmeindfaldet gennem vinduer med helt op til 60-70 procent uden tab af synligt lys

Trods en tykkelse på under 0,1 mm består 3M Prestige Solfilterfilm fra Daki af intet mindre end 200 lag, der effektivt lukker varmen ude og samtidig lader lyset strømme ind.

Det syner ikke af meget, men det transparente stykke plastikfolie repræsenterer mange års forskning og avanceret højteknologi. Og 3M Prestige Solfilterfilm er en 200 lags metalfri film baseret på nanoteknologi og under 0,1 mm tyk.

Fordelen ved denne ‘usynlige’ højteknologi er dog ganske oplagt og i sidste ende også kontant. For solfilterfilmen reducerer varmeindfaldet gennem vinduer med helt op til 60-70 procent uden at ændre bygningens udseende og uden tab af synligt lys. Den betragtelige varmereduktion giver økonomiske gevinster i form af reducerede omkostninger til klimaanlæg og udsugning.

- Det er en enkel, æstetisk og effektiv solafskærmning, som holder varmen ude, men lukker lyset ind. Samtidig blokerer filmen næsten 100 procent for UV-stråler og beskytter derved møbler, tekstiler og interiør mod falmning. Som et ekstra plus fungerer det også som en sikkerhedsfilm, der reducerer risikoen for skader ved spontane glasbrud, fortæller Klaus Guldmann fra Daki A/S.

Daki beskæftiger 20 medarbejdere og har monteret solfilterfilm siden 1977. Det er gennem årene blevet til mere end 200.000 kvadrameter og udføres af 3M-certificerede specialister.

De monterede solfilterfilm har en ridsefast overflade og kan rengøres med almindelige vinduesmidler. Der gives op til 15 års garanti, oplyser Daki.

Foto: Med 3M Prestige Solfilterfilm kan op til 60 procent af varmeindfaldet reduceres uden tab af dagslys.