Specialdesignede hangarer til Lufthavn

Billund Lufthavn udvider med op til tre nye hangarer i løbet af de næste år. Hangarerne skal servicere lufthavnens mange flyselskaber og flytyper.

Billund Lufthavn er netop blevet færdig med at modernisere afgangshallen og udvider nu med en eller flere nye hangarer. Alectia har vundet opgaven med projektering, tilsyn og byggeledelse af byggeriet, som er projekteret sammen med arkitektfirmaet C.F. Møller. De to virksomheder har tidligere samarbejdet om opførelsen af to parkeringshuse og en brandstation i Billund Lufthavn.
 

Projektet er blevet til, fordi flere af lufthavnens store kunder har behov for at komme i hangar, når deres fly har base i Billund Lufthavn. For at tilgodese flest mulige kunder optimeres hangarerne til at kunne rumme de fleste såkaldte C-klasse fly, der blandt andet omfatter Boeing 737-serien, Airbus 319, 320 og 321 og flere i MD-serien.

Hangarerne kan dermed huse og servicere mange af de flytyper, som anvendes af faste flyselskaber i Billund Lufthavn. Alectia og C.F. Møller har samarbejdet med Lufthavnskonsulenterne ApS om udarbejdelsen af designkravene til hangarernes dimensioner, som både tager hensyn til de forskellige flymål og sikkerhedsafstande. Hver hangar får et areal på 2.600 kvm.

Alectia og C.F. Møller har skabt et design, hvor stålrammehallerne beklædes med sinusplader af aluminium også på tagfladerne. Det har været lufthavnens ønske at tage højde for taget som den femte facade, der ses tæt på fra luften. Samtidig opføres de nye bygninger efter de samme designretningslinjer som eksisterende servicebygninger. Hangarerne er forberedt med isolering og senere mulighed for opvarmning til 15 grader.
  
Billund Lufthavn har indhentet de nødvendige miljø- og byggegodkendelser og har engageret Amatech til at opføre den første hangar. Byggeriet starter i september, så hangaren er klar til brug inden nytår.
De to sidste hangarer forventes opført på et senere tidspunkt, efterhånden som de udlejes. Samlet set løber byggeriet op i et tocifret millionbeløb.