Byggesjusk på P-hus kan koste dyrt

P-hus Øst i Hillerød skal repareres for anslået 27,5 mio. kr. - det kostede 23 mio. kr. at opføre

Hillerød Kommune risikerer at komme til at betale en kæmpe regning for et byggefirmas fejl. P-hus Øst, der ligger i Østergade ved Helsingørsgade, skal nemlig repareres for anslået 27,5 mio. kr., skriver lokalavisen.dk.
 

Parkeringshuset slides hårdere end det burde af trafik, vand, frost og vejsalt. Ifølge en rapport fra det rådgivende ingeniørfirma Dines Jørgensen og Co. er årsagen til de massive problemer blandt andet, at der er brugt forkerte betontyper, og at konstruktionen af p-huset langtfra er optimal.
Alligevel er det tvivlsomt, om man kan hente udgifterne til istandsættelserne hjem hos virksomheden, der byggede p-huset i 1998. Formelt lå byggeriet nemlig i et nu lukket underselskab til en større virksomhed.
 

Politikerne i Miljø-og teknikudvalget skal på det næste udvalgsmøde tage stilling til de første skridt i sagen.
- Vi vil anbefale, at der igangsættes en juridisk undersøgelse af, om der kan lægges et ansvar hos entreprenøren, siger siger vejingeniør i Hillerød Kommune Svend Kirstein.

Bygningen kostede 23 millioner kroner, da den blev bygget i 1998. I dag ville byggeriet koste omkring 50 millioner kroner, så det kan ikke svare sig at rive p-huset ned og starte forfra.
 

De 27,5 millioner kroner skal ikke op af kommunekassen endnu. I første omgang lægger Svend Kirstein op til, at er skal findes penge til at skrælle 255 kvadratmeter af konstruktionen fri fra beton, så man kan få et mere præcist overblik over, hvor galt det står til og få lavet et første forsøg på at udbedre fejl og reparere skader. De indledende manøvrer vil koste omkring en million kroner. Dernæst kommer de rigtige reparationer, der foreløbigt er planlagt til at foregå frem til august 2017. Det kræver dog en politisk godkendelse.

- Selve reparationen skal først behandles, når kommunen lægger budget for 2013. Så må vi se, om kommunens økonomi rækker til at vi reparerer det, eller om vi skal finde på nogle midlertidige lappeløsninger, siger Svend Kirstein, der garanterer, at parkeringshuset trods de omfattende skader er fuldstændig sikkert at parkere i.

Kilde: Lokalavisen.dk