Løvfang fra Rheinzink

Usynlig løsning for dem, der vil spares for rengøring af tagrender

Sommerens store mængder regn har sat tagrender og nedløbsrør på en række hårde prøver, og nu er vi midt i et regnfuldt efterår. Derfor er det vigtigt at tjekke, at der er hul igennem til kloaksystemet, og omtagrenderne er frie for blade og grene.

Rheinzink har en løsning, hvis man som bygherre ikke vil have udgifter og besvær med en rensning af tagrender år efter år. Et Rheinzink løvfang anbragt i tagrenden tillader regnvand fri passage. Bladene bliver liggende på løvfanget, tørrer og blæses bort af vinden.

Løvfanget er lavet af zink og passer i halvrunde tagrender. Løvfanget har tilmed den fordel, at det ikke er synligt nedefra, idet det ikke skal sættes i spænd og derfor ikke buer opad. Den høje vægt sikrer, at fanget bliver liggende og holder sig selv på plads.

Takket være løvfangets profil og stivhed er det desuden nemt at håndtere og skubbe på plads i tagrenden – også i de tilfælde, hvor tagsten rager langt ud og kun levner få centimeters plads til hænderne.

Er renderne dimensioneret til tiden?

Rheinzink Danmark A/S opfordrer i øvrigt til at overveje, om bygningens tagrender egentlig har den rigtige størrelse til at klare fremtidens stigende nedbørsmængder. Mere vand betyder desuden større slid, så både dimensionerne og kvaliteten skal være i orden. Her tilbyder Rheinzink en eksklusiv, langtidsholdbar og genanvendelig løsning i zink, som er velegnet til bæredygtigt byggeri.

www.certificeret.nu
www.rheinzink.dk