Nyt p-anlæg på Københavns havnefront

På Bryghusgrunden i København bygges nyt til Dansk Arkitektur Center og samtidig opføres der et fuldautomatisk, underjordisk parkeringsanlæg med 318 pladser

I 2012 indleder Realdania Byg byggeriet af Bryghusprojektet på havnefronten i København, der bl.a. skal rumme Dansk Arkitektur Center og et stort fuldautomatisk parkeringsanlæg.

Bryghusprojektet ved Københavns Havn skal ligge på den 9.000 kvm stor Bryghusgrund, der er den sidste ubebyggede grund ud til havnefronten mellem Langebro og Knippelsbro. Byggeriet vil få prominente naboer som Chr. IV’s Bryghus, Den Sorte Diamant og kontorejendommen ’Ny Christiansborg’.

Formålet med det underjordiske parkeringsanlæg er at fjerne overfladeparkeringen omkring Bryghusprojektet, så området langs Frederiksholms Kanal bliver transformeret til en stemningsmættet fodgængerforbindelse mellem havnefronten og det indre København. Parkeringsanlægget bliver fuldautomatisk, hvilket betyder, at et elevatorsystem i anlægget sørger for at stille bilen på plads og hente den igen, oplyser Alectia, der er valgt som rådgiver på det 318-pladsers store fuldautomatiske parkeringsanlæg i tre etager.

Byggeriet, der forventes indviet i 2015, skal ud over Dansk Arkitektur Center også rumme boliger, kontorer og spisesteder. I forbindelse med byggeriet anlægges også en havnepromenade til fodgængere.

Fakta om Bryghusgrundprojektet

  • Ejes af Realdania.
  • Realdania Byg er bygherre
  • Bryghusprojektet udføres af den hollandske tegnestue OMA med rådgivningsvirksomhederne Arup, Cowi, Alectia, arkitektfirmaet C.F. Møller og Kragh og Berglund landskabsarkitekter.
  • Byggeriet igangsættes 2012
  • Forventes færdigt 2015