Scala i København rives ned

Efter at have levet en omtumlet tilværelse bliver det tidligere underholdningssted Scala revet ned

Scalabygningen ved Axeltorv i København skal rives ned. På pladsen skal opføres en ny bygning, der skal huse advokatfirmaet Gorissen Federspiel, oplyser Dagbladet Børsen.

Trods en beliggenhed på en af Danmarks mest befærdede gader og lige over for Tivolis hovedindgang, er det aldrig lykkedes Scala at blive til det indkøbs-og fornøjelsescentrum, som man regnede med.

Ejendomsselskabet Norden købte for nylig Scala-bygningen for 300 mio. kr. af konkursboet efter Scala ApS, og det er nu besluttet, at bygningen skal rives ned. Nedrivningsarbejdet forventes at gå i gang i sensommeren 2011. Planerne er at bygge en moderne 10-etagers bygning på 20.000 kvm med 10.000 kvm underjordisk p-kælder, der skal stå klar til indflytning i slutningen af 2014.

Scalabygningen er bygget i 1881. I 1953-1987 husede bygningen stormagasinet Anva. Da Anva lukkede, blev bygningen solgt til selskabet Scala, ejet af bl.a  Bent Fabricius Bjerre, og efter større en ombygning åbnede stedet med spisesteder, butikker, biografer, fitnesscenter og diskotek. Ejendomsselskabet Centerplan købte Scalabygningen i starten af 2006. Centerplan gik konkurs i 2008.