Selvforsynende nødbelysninger med dobbeltfunktion

Esylux har netop lanceret deres selvforsynende LED-nødbelysninger i en ny serie
Tekst: 

I nødsituationer er det ekstremt vigtigt at kunne finde vej ud af en bygning. Og det er netop hvad nødbelysninger skal hjælpe med. Esylux har længe haft selvforsynende nødbelysninger i deres sortiment, men udvider nu med en ny serie, SLE/SLF-serien, og sætter samtidig fokus på decentrale systemer i Danmark, hvor man oftest benytter sig af centrale systemer.

Centrale systemer er nødbelysninger, der er koblet til et fælles batteri i modsætning til de selvforsynende nødbelysninger, der hver har sit eget batteri. Slår strømmen fra, tænder nødbelysningerne automatisk og markerer og belyser flugtveje. Hvert batteri kan holde i tre timer.

Fordelene ved et decentralt system er ifølge Esylux, at det er en simpel og billig installation, der er uafhængig af øvrige enheder i systemet – og så er det en miljøvenlig løsning, som kan være med til at reducere energiforbruget.

Forenklet betjening og installation

Den nye serie kan monteres både på vægge og i lofter, og derudover kan de lovpligtige uge- og årstest udføres via en fjernbetjening, så man slipper for at kravle op på en stige eller for den sags skyld bruge nogen former for værktøjer.

SLE/SLF er desuden et to i et-armatur, der, udover at vise vej til nærmeste nødudgang, også leverer den lovpligtige antipanikbelysning, 0,5 lux på gulvet via de to indbyggede nedadvendte highpower LED’er. Dermed opnår man også her en forenkling i installationen.