DOMOTEX har lagt pandemien bag sig

Gulvmessen DOMOTEX i Hannover 11.-14. januar havde 18.000 besøgende fra intet mindre end 140 lande

Ledelsen i Deutsche Messe har slået de positive strenge an omkring DOMOTEX-messen, der fandt sted i Hannover 11.-14. januar og slår i den officielle udmelding efter messen fast, at DOMOTEX endnu engang viste sig at være den vigtigste og stærkeste drivkraft for forretning, trends og innovationer i branchen.

-DOMOTEX er ikke kun det globale mødested for industrien, men også hjemstedet for hele tæppe- og gulvverdenen takket være dens positive energi og dens udpræget internationale karakter, siger Sonia Wedell-Castellano, der er global director for DOMOTEX.

I løbet af udstillingens fire dage mødtes omkring 18.000 besøgende fra 140 lande med omkring 1.000 udstillere fra mere end 60 nationer.

-Vi er glade for, at beslutningstagere fra endnu flere lande end før kommer til Hannover for at lære om de seneste trends og nye produkter, herunder 170 debutanter, og for at skabe nye forretningsforbindelser, siger Wedell-Castellano videre om messen. Statistikken siger, at 71 procent af de besøgende kom fra udlandet – 65 procent fra Europa, 18 procent fra Asien, 9 procent fra USA, 4 procent fra Mellemøsten og resten fra Afrika og Australien.

Tyske Paulig med fremstilling af design-tæpper var ganske tilfreds:

-På messen havde vi mulighed for på kort tid vise hele rækken af ​​innovative nyheder frem for vore eksisterende kunder, uddybe vores relationer og skabe kontakter til nye kunder fra hele verden. Hovedmotivet for at udstiller at give vor eksport et løft - især i Tyskland, Storbritannien og Østeuropa, sigerTheresa Paulig, medindehaver af virksomheden.

Reza's Oriental & Modern Rugs med hovedsæde i Odense bruger også messen til at styrke sin afsætning på europæiske markeder og Galten-virksomheden Scan Underlay oplevede meget stor interesse for sine klimavenlige løsninger inden for gulvunderlag.

En strejke kom i vejen

I ugen op til messen udbrød der demonstrationer blandt tyske landmænd, der var utilfredse med nye afgifter, som staten ville pålægge landbruget. Det udviklede sig med sympatistrejker blandt andre grupper også, herunder lokomotivførere. Det førte til kaos i togtrafikken og blokering af indfaldsveje, som gav store udfordringer for DOMOTEX-messen i den første del af messe-ugen og som givetvis har påvirket besøgstallet negativt.

Grønt fokus

Et stort plus ved messen er området Green Collection, hvor der er en større udstilling af løsninger, der har modtaget priser for at være særligt bæredygtige og klimavenlige. Det giver et samlende overblik over den produktuvikling, der er i gang hos en lang række virksomheder for at komme kravene i møde omkring miljøvenlig og klimabelastning. Det kan inspirere og oplyse enhver, der arbejder med gulvbelægning i et byggeri – lige fra indretningsarkitekten og arkitekten til bygherre og entreprenør.