Unidrain-direktør bliver ny leder af Light-Point

Henrik Handschuh er ny CEO hos belysningsvirksomheden Light-Poin - han har de sidste fem år været administrerende direktør hos Unidrain

Henrik Handschuh er tiltrådt stillingen som ny CEO hos den innovative belysningsvirksomhed Light-Point. Han kommer med en mangeårig baggrund i belysningsbranchen samt 10 år hos Unidrain med de seneste 5 år som administrerende direktør, og den erfaring vil han bringe i spil for at løfte Light-Point til nye højder. Henrik overtager rollen fra stifteren Ronni Gol, der efter 28 år i spidsen kan træde til siden og i stedet sætte kreativiteten mere fri.

Det er på ingen måde tilfældigt, at lige netop Henrik Handschuh kan sætte sig i direktørstolen hos den førende belysningsvirksomhed Light-Point. Han startede nemlig sin karriere i lysbranchen hos Philips for år tilbage og har siden opbygget en solid erfaring indenfor salg af mærkevarer samt virksomhedsledelse, som han senest har benyttet med 10 år i spidsen for Unidrain.

‒ Jeg har en baggrund fra lysbranchen, så man kan sige, at jeg altid har haft et varmt hjerte, der banker for belysning og de mange muligheder, der er med lys. Derfor har Ronni og jeg også kendt til hinanden i mange år, fortæller Henrik Handschuh.

Relationen imellem de to lysentusiaster startede for flere år tilbage med, at Henrik skulle sælge lamper til Ronni. Og nu har Ronni så vendt begyndelsen på hovedet og solgt direktørrollen til Henrik, der skal vækste virksomheden.

‒ Det er noget, jeg har haft i tankerne igennem rigtigt mange år. Jeg synes, vi har et solidt fundament at bygge på til den næste fase. Og jeg har vidst længe, at det ikke skulle være mig, som stod i spidsen for det, siger Ronni Gol, der stiftede Light-Point for 28 år siden. Han tilføjer:

‒ Henrik har nogle gode erfaringer i markedet ‒ både i branchen og udenfor branchen. Han har også erfaring med ledelsen og har et godt navn derude, så jeg har stor tiltro til ham. Jeg tror, det bliver rigtigt spændende at arbejde sammen om at sætte retningen og bygge næste fase.

Potentiale for vækst og ekspansion

For Henrik Handschuh skal den første tid bruges på at få virksomheden godt ind under huden, men herfra er han klar til for alvor at kigge fremad:

- Jeg ser et stort vækstpotentiale og jeg vil løfte Light-Point til nye højder. Jeg glæder mig til at gøre hele organisationen mere saglsorienteret for at skabe det rette fundament for yderligere vækst. For det er det, der er den langsigtede plan: at vi skal vækst Light-Point, siger han og uddyber:

‒ Vi skal være en stærk, faglig partner med høj troværdighed ude i markedet ‒ en troværdighed basereret på både vores løsninger og personalet. Medarbejderne skal være stolte af at være hos Light-Point, og det skal man kunne mærke ude i markedet, hvor de bliver partnere for kunderne. Man skal mærke, at det er nogle dygtige medarbejdere, som brænder for lys, og som brænder for vores løsninger.

Light-Point er allerede blandt de førende leverandører af belysning til både det private og kommercielle marked, og med den nye direktør er det også oplagt at kigge dybere ind i væksten på andre områder.

‒ For mig er det nærliggende at sætte fokus på projektmarkedet, da Light-Point har et bredt sortiment af innovative løsninger, der er særdeles velegnede her. Men jeg har også planer om at ekspandere yderligere på vores eksportmarkeder, forklarer Henrik Handschuh.

Ronni Gol stemmer i:

‒ Der er et stort potentiale, og Light-Point er en attraktiv belysningspartner. Så det bliver rejsen herfra: et stærkere hold, et stærkere sortiment og et langt større marked end hidtil.

Udvikling af virksomheden hele vejen rundt

Det er dog ikke kun på forretningsfronten, at Light-Point kommer til at vækste. Med tiltrædelsen af den nye direktør er der nemlig frigivet tid til Ronni Gol, der fortsætter i virksomheden:

‒ For mig står den nu på udvikling, udvikling og udvikling. Jeg skal skabe nogle nye, smukke lamper og nye tekniske løsninger. Skabe noget, der stadig kan overraske markedet og vise, at vi stadig har førertrøjen på. Og det ser jeg mig rigtigt meget frem til, fortæller den idérige og entusiastiske stifter og afslutter:

‒ Jeg glæder mig til, at jeg kan få lov at lave det, jeg brænder for. Vi plejer gerne at sige i huset, at man skal gøre dét, man er bedst til. Og jeg føler, at jeg er bedst til at være den kreative ildsjæl bagved. Samtidigt kan Henrik så gøre det, han er bedst til fra direktørstolen. Jeg har en stor tiltro til ham, og sammen er jeg sikker på, at vi får et fantastisk resultat ud af det på den lange bane.

Foto:Henrik Handschuh (th.) overtager rollen fra stifteren Ronni Gol (tv.), der i stedet kan træde til siden og sætte kreativiteten mere fri.