Nordre Toldbod modtager Farveprisen 2023

Rønnow Arkitekter og konservator Johanne Bornemann Mogensen er årets modtagere af Danske Malermestres Farveprisen 2023

Rønnow Arkitekter og konservator Johanne Bornemann Mogensen er årets modtagere af Danske Malermestres Farveprisen 2023. De får prisen for farvesætningen og restaureringen af Nordre Toldbod. Bygherren, By og Havn, får hædrende omtale.

De får prisen for farvesætningen og restaureringen af Nordre Toldbod 3-9 og sidebygningen, Visitationsbygningen, der danner rammen om By og Havn. Farvesætningen og restaureringen har haft til formål at genetablere og adskille de to bygningers farvesætning – et arbejde, der også tydeliggør, at der er tale om bygninger, der stilhistorisk er opført i forskelle arkitekturhistoriske perioder.

By og Havn får i samme forbindelse hædrende omtale for at have udvist mod og vilje til et projekt, hvor farvesætningen bruges aktivt til at fortælle bygningens historie.

Som helhed er der tale om farver, håndværk og høj teknisk kunnen i fornemt samspil. Og netop det er begrundelsen for at give årets Farvepris til Nordre Toldbod.

Om Farveprisen
Farveprisen blev indstiftet i 2006, og gives til projekter, hvor farvesætningen er gjort til en vigtig og fremtrædende del af projektet - såvel nybyggeri som renovering. Det er afgørende for tildelingen af Farveprisen, at farvesætningen og malerarbejdets udtryk er en del af bygningen på lige fod med arkitektur, materialevalg, inventar mv., og at der er tale om et bevidst valg hos beslutningstagerne.

Komiteen bag Farveprisen er: Arkitekt Lone Wiggers, Danske Arkitekter, rektor, arkitekt Sven Felding, Kunstakademiets Arkitektskole, projektkonsulent Ann Bergithe Trampe Broch, Bygherreforeningen, billedkunstner Bodil Nielsen, Akademirådet, tidl. malermester Leon Telvig, malermester Jacob Jørgensen, direktør Ole Draborg, Danske Malermestre og malermester Per Vangekjær, formand for Danske Malermestre.

Foto: Kirsten Bille