Ekstremt robuste porte til frostrumslager

Lave vedligeholdelsesomkostninger og høj energieffektivitet sikrer DAN-doors stor ordre til nyt frostrumslager ved Exxit59

Om kort tid overdrages nøglerne til et spritnyt, state-of-the-art frostrumslager ved Vejle til den tyske transportgigant, Nagel-Group. Nagel-Group har gode erfaringer med DAN-doors’ løsninger fra deres logistikcentre i Tyskland, og det er særligt to ting, der har fået den tyske transportgigant til at pege på DAN-doors som dørleverandør til deres danske lokationer.

DAN-doors har bygget sin forretning på at minimere kundernes udgifter til drift og vedligehold. Det ved Nagel-Group, som i en længere årrække har benyttet sig af løsninger fra den danske dørproducent til deres tyske logistikcentre, og det er særligt fraværet af den faste kvarte million Euro til reparationer og service, der har fået Nagel til at pege på DAN-doors som leverandør af døre og porte til deres logistikcentre i Danmark.

”Nagel-Group kender vores løsninger,” siger DAN-doors’ salgschef Per Pedersen og fortsætter:

”de har gode erfaringer med vores højisolerede High Speed porte, som kan bruges i køle- og frostrum uden ekstra skydeport til nattetimerne. Det er en løsning, der er særligt attraktiv til logistikcentre med frostrum, hvor både den høje isoleringsevne og den lynhurtige åbne- og lukkehastighed reducerer åbningstiden og minimerer kuldetabet, hvilket bidrager til et lavere energiforbrug. Samtidig sikrer det en smidig og effektiv trafik,” forklarer han.

Høj driftssikkerhed og store besparelser

Trafikken i logistikcentre er høj, og påkørsler er svære at undgå, når der gennemføres mange tusinde gennemkørsler dagligt. For Nagel-Group var det ensbetydende med meget høje udgifter til reparationer i deres tyske logistikcentre – udgifter som udeblev, da de skiftede til DAN-doors’ isolerede High Speed porte.

”En af de ting, man gerne vil undgå i logistikcentre, er nedetid på grund af en skadet port”, siger Per Pedersen.

”Nedetid reducerer effektiviteten, og det er dyrt. Hvis porten tilmed står åben og ikke kan lukkes, sker der et stort kuldetab, og det er også dyrt - og så kommer reparation oveni. Vores isolerede High Speed port er ekstremt robust og går ikke i stykker, hvis den bliver påkørt af en truck. Portdugen skubbes ud af karmbenene og kan nemt skubbes tilbage igen – uden nedetid og uden serviceudgifter. Nagel-Group oplevede, at de faste 250.000 Euro til reparationer udeblev, da de skiftede til DAN-doors’ isolerede High Speed porte, så det var slet ikke til diskussion, at de samme løsninger skulle installeres i frostcentret ved Exxit 59”.

Det startede med High Speed porte

Hvad der til at begynde med var en ordre på syv isolerede High Speed porte, blev til en komplet serie af løsninger til køle-og frostrum. Udover de store High Speed porte på henholdsvis 3x4 meter og 4x4,5 meter har DAN-doors leveret brandskydeporte, branddøre, røgventilation og ståldøre, alle til frys - samt overtryksventiler til fryseren. Alle løsningerne er udstyret med avanceret adgangskontrol, som både sikrer smidig trafik og sikkerhed for centrets brugere.