Skole med elegante glashjørner

​​​​​​​Den historiske Marie Mørk Skole i Hillerød er blevet opgraderet med et top-moderne udskolingshus med markante glaspartier

Marie Mørk Skole i Hillerød har sin helt egen, nærmest legendariske status grundet sin dybe rodfæstning i byen.  Skolen blev grundlagt af ingeniør datteren Marie Mørk, der i 1897 købte en pigerealskole og lånte penge til at opføre en supplerende skolebygning. Skolen har gennem 120 år været en succes og er nu gået et skrift videre med et nutids-modernistisk greb. Det har resulteret i et nyt udskolinghus med et stramt og funktionelt udtryk, der især er præget af markante glaspartier i Schüco´s tegn.            

Arkitektonisk har filosofien været, at bygningen også skal kunne bruges som socialt samlingssted udenfor undervisningstiden – og her kan de opholde sig i de flotte lokaler med stort lysindfald fra de nye glasfacader. Redtz har produceret alufacader til byggeriet, og særligt af de flotte glashjørner der vrider sig omkring bygningen hjørner og på en elegant måde sikrer udsigt til flere sider. En løsning udført i Schüco FWS50+HI.

En arkitektonisk perle er atriet med en fuld glasfacade fra bund til loft, udført i er Schüco AWS75.SI- tophængt og med et indskudt dæk med undervisningslokale.

Arkitekt: KANT

Foto: Kirstine Mengel

Schüco-systemer: Facader / vinduespartier i system Schüco FWS 50+.HI

Store opluk i Facader / vinduespartier i Schüco ADS 75.SI.

Adgangsdøre i system Schüco ADS 75.SI Tophængte Vinduer i system AWS 75.SI+

Foto:Atriet med en fuld glasfacade fra bund til loft, udført i Schüco AWS75.SI- tophængt og med et indskudt dæk med undervisningslokale.