Hærget kontorbygning omdannes til kollegie-lejligheder

Kollegiekontoret i Aarhus forbereder et nyt kollegium i en del af det tidligere IBM-kompleks i Vejlby. Byggeriet blev i starten af året sendt i udbud – et udbud CASA A/S vandt hovedentreprisen på

Kollegiekontoret i Aarhus forbereder et nyt kollegium i en del af det tidligere IBM-kompleks i Vejlby. Byggeriet blev i starten af året sendt i udbud – et udbud CASA A/S vandt hovedentreprisen på i slutningen af maj.

Tidligere i år blev den tidligere IBM-bygning kaldt en hærget krigszone, fordi ejendommen i årevis har været plaget af hærværk og påsatte brande. Derfor glæder det direktør Per Juulsen, Kollegiekontoret i Aarhus, at projektet nu endelig kan komme i gang:

” Et stort kollegie i hjertet af Vejlby bliver attraktivt for at godt studieliv: Nærhed til alt samt mulighed for at opbygge et trygt og godt fællesskab. Vi glæder os til at træde ind i byggefasen i et projekt, som har været på vej siden 2013, og som nu bidrager til Vejlby som en bydel for alle befolkningsgrupper med gammelt og nyt byggeri i stor kvalitet.”

Det nye projekt er først og fremmest en renovering af to af de eksisterende bygninger. Bygningerne nedbrydes indvendigt, og arealet transformeres til 132 kollegielejligheder. Udover de eksisterende bygninger opføres der tre nye bygninger, hvor yderligere 180 kollegielejligheder bliver til samt et tilhørende fælleshus.

-Vi er både stolte og glade for at være blevet betroet med opgaven. Kombinationen af renovering og nybyg giver mulighed for at trække på flere af CASAs kompetencer på samme tid, hvilket gør projektet ekstra interessant for os, siger Torben Modvig, CEO i CASA A/S.

De aarhusianske studerende kan se frem til moderne kollegielejligheder med historie, når de 312 lejligheder står klar inden skolestart 2022,

Alle visualiseringer er fra P+P Arkitekter. Visualiseringerne er udført af WeMake.

Fakta om projektet:

Bygherre: Kollegiekontoret i Aarhus

Byggeri: Renovering af to eksisterende bygninger, nyopførelse af tre bygninger og fælleshus. I alt 312 lejligheder.

Samlet areal: ca. 14.000 m2

Byggeperiode: juni 2020 – juni 2022

Totalrådgiver: Ingeniør Viggo Madsen

Arkitekt: P+P Arkitekter

Licitations-/ entreprisesum: Ca. kr. 167 mio.