Scene og siddepladser af én alen

Designhotellet Odeon med sans for æstetik og det sublime udtryk måtte naturligvis også have en unik løsning til brug af rummet – leveret af Kærbygaard A/S

Hotel Odeon er det seneste hotel, der er skudt op i Odense med facader i rødbrunt murværk på en base af glas i rødbrunt eloxerede aluprofiler. Rammen om de i alt knap 9000 kvm med 234 værelser.

Bygningen fremstår i et stærkt nordisk udtryk med sin kombination af teglsten, udsmykkede aluminiumsrecesser omkring vinduer og åbne glasarealer, der orienterer sig mod beplantede gårdrum.

Hotellets rummelige ankomstarealer giver mulighed for fleksible anvendelser og udadvendte funktioner, og der er brugt megen energi på indretning af lobby og fællesarealer – helt ud over det sædvanlige.

Unik multifunktionel løsning

Man skal altid være varsom med at tage munden for fuld i et land, hvor det er kølig minimalisme og stramme linjer, der er det dominerende formsprog. Men her i Hotel Odeon har man ladet et fyldigt, varm og vitalt formsprog komme til orde med en helt særlig løsning, der fylder rummet skulpturelt og fascinerende med et overlegent udtryk i form og materiale. Der er nemlig tale om, at der er blevet skabt en scene til brug for events og optræden – som samtidig kan transformeres til en række delelementer, der kan fungere som siddepladser i rummet. Et stort, multifunktionelt møbel. Møbelkunst i stor skala.

– Hos Odeon i Odense har vi produceret en scene i træ. Odeon er blandt de største møde- og eventsteder i Odense og betegnes som ”Det Levende Hus” med fremragende scene- og konferencefaciliteter, forklarer Henrik Kibæk fra snedkerfirmaet Kærbygaard A/S lidt uden for Odense.

Firmaet har en kompromisløs holdning i forhold til sit håndværk, og det ser man i deres plankeborde, som de er specialister i at fremstille. Men det gælder faktisk i forhold til alt, hvad de laver. Også når det gælder opgaven til Odeon.

Scenen på Odeon er fremstillet af over 1.500 stykker egetræ, som er bejdset og lakeret. Når scenen er samlet, måler den 6,5 meter i diameter. Når den skilles ad, kan den bruges som siddepladser. Der er 17 moduler: otte yderelementer, otte inderelementer og et midterelement. Når scenen er samlet til en enhed, løber træets årer fra midten og helt ud til de yderste elementer – ekstrem sans for design og finish.

Designet på midtens centrum er inspireret af Le Klints lampe Swirl, som er specielt fremstillet til Odeon – og for øvrigt den største lampe Le Klint har fremstillet nogensinde.

Inspireret af det græske

Scenen er designet af Henrik Kibæk selv, og inspirationen er fundet hos oldtidens græske Odeon, som var datidens teater.

– Ud over scenen til Odeon har vi også leveret bar samt borde og stole til den ikoniske restaurant og cafe, Franck A, som siden 1923 har været kendt for sit historisk inspirerede udseende og træskærerarbejde, siger Henrik Kibæk.

Foto: Scenen på Odeon er fremstillet af over 1.500 stykker egetræ, som er bejdset og lakeret. Når scenen er samlet, måler den 6,5 meter i diameter. Når den skilles ad, kan den bruges som siddepladser.