Digitale persienner med ny app

Digitale persienner fra Inwido og termostater fra Danfoss arbejder sammen i ny app

Inwido-brandet Art Andersen CPH indgår nu et strategisk samarbejde med Danfoss, hvor digital styring af persienner og termostater i boliger og kontorer samtænkes. Perspektiverne er enorme og taler direkte ind i fremtidens smart homes.

I foråret 2017 lancerede Inwidos brand Art Andersen CPH, der udvikler intelligent designtilbehør til vinduer og døre, en helt ny form for persienne med navnet Copenhagen Blinds. Copenhagen Blinds adskiller sig fra den klassiske persienne ved at kunne styres trådløst via en smartphone eller tablet på samme måde som eksempelvis Sonos’ højtalere og Philips Hues belysning. 

Denne nytænkning af persiennen har netop ledt videre til et strategisk samarbejde med Danfoss, der gennem de sidste mange år har udviklet en serie af digitale termostater under brandet Living Connect. Samarbejdet er resulteret i en app, som både kan styre hjemmets Danfoss-termostater og solafskærmning i form af Copenhagen Blinds-persiennen og således gøre det endnu lettere for erhvervsvirksomheder eller den enkelte boligejer at kontrollere indeklimaet.

- I øjeblikket sidder Danfoss’ radiatortermostater i størstedelen af hjemmene og kontorerne i Skandinavien. Derfor ser vi også en stor værdi i at samarbejde med virksomheden, da det åbner helt nye døre for, hvordan vi kan bidrage til at forbedre indeklimaet hos boligejerne, fortæller digital forretningsudvikler hos Art Andersen CPH, Michael Buch Sandager, og fortsætter:

- Danfoss og Art Andersen CPH har det tilfælles, at begge virksomheder arbejder på at udvikle intelligente klimaløsninger til hjemmet, og derfor er det helt oplagt, at vi går sammen om en løsning som denne. Med app’en kan man styre overopvarmining via persiennerne og opvarmningen via radiatorerne. 

Helt konkret har Danfoss videreudviklet den kendte termostat til en digital Z-Wave styret termostat, som gør det muligt at styre og overvåge termostaterne i hjemmet på sin smartphone. De er nu blevet integreret med Copenhagen Blinds således, at man kan benytte Copenhagen Blinds-appen til både at styre persiennerne og radiatorerne i hjemmet.

- Der er fart på digitaliseringen i de skandinaviske hjem, og der efterspørges i stigende grad digitale løsninger, som gør hverdagen lettere for forbrugerne samtidig med, at de gerne må give en økonomisk gevinst. Her forventer vi, at samarbejdet og appen matcher forbrugernes behov, da løsningen kan optimere hjemmets varmeforbrug og give en optimal effekt af solens naturlige opvarmning suppleret med varme fra radiatorerne.

Ved at udskifte boligens termostater til Danfoss’ digitale termostater, som kan monteres på alle radiatorer, kan de efterfølgende tilføjes direkte til Copenhagen Blinds-appen.

Fakta:

Copenhagen Blinds, som virksomheden Art Andersen CPH står bag, er en motordrevet persienne med et unikt design, der effektivt afskærmer for solen og bidrager til, at boligen ikke bliver overopvarmet, når solen skinner. Via en app kan man hæve, sænke, gruppere og tidsindstille persiennen, som er drevet af batterier, der blot skal oplades i 3 timer to gange om året. Foruden med telefon eller iPad kan Copenhagen Blinds også betjenes med en wall controller.