Plastik fra havet genanvendes som solafskærmning

En ny bæredygtig serie af indvendige solafskærmnings-løsninger er lavet af genanvendt plastikaffald fra havet

Jyllands Markisefabrik A/S har i samarbejde med partneren Warema lanceret en ny bæredygtig serie af indvendige produkter, der alle er lavet med Sea-Tex stof. Sea-Tex er et genbrugsmateriale fremstillet af plastikaffald fra havet.

​– Verdenshavene er et fuldstændig enestående levested. Men med mere end fem milliarder stykker plastikaffald i vandet bliver økosystemet dagligt bragt i fare. Ved at finde alternative metoder til at genbruge plastikaffaldet, kan erhvervslivet være med til at bevare verdenshavene. Vores nye Sea-Tex produkter opfylder både vores krav til kvalitet og bæredygtighed, siger Thomas Knüttel, chef for Product Management, indvendig solafskærmning hos Warema.

Plasten, der bliver anvendt til at producere Sea-Tex, bliver indsamlet på strande og kystområder i hele verden. Det bliver først lavet om til garn, der herefter bliver vævet sammen med andre fibre, inden det til slut bliver til det yderst stærke tekstil, Sea-Tex. Udover at Sea-Tex overholder kravene til trækstyrke, har det også fået en Øko-Tex certificering og indeholder hverken PVC eller halogen.

​ Sea-Tex er herudover både brandhæmmende og antistatisk, og det har opnået klassifikationen B1 inden for brandsikring. Sea-Tex er ligeledes velegnet til brug i fugtige omgivelser.

Serien indeholder desuden rullegardiner til skrå og vandrette løsninger, der bl.a. er ideelle til et atrium eller en udestue. Vi tilbyder også panelgardiner og lamelgardiner i det bæredygtige materiale.

Fakta om Sea-Tex

Sea-Tex er et materiale fremstillet af plastikaffald fra havet

​Indeholder hverken PVC eller halogen

Øko-Tex certificeret​

Brandhæmmende og antistatisk med klassifikationen B1 inden for brandsikring

Velegnet til brug i fugtige omgivelser

Billedtekst:

Plasten, der bliver anvendt til at producere Sea-Tex, bliver indsamlet på strande og kystområder i hele verden.