Reflekterende rullegardiner holder solen væk

I sommeren 2017 flyttede kommunikationsbureauet Primetime til lækre nyistandsatte lokaler på Nørrebro.

Med højt til loftet og lækkert lysindfald var rammerne optimale for et godt arbejdsklima for virksomhedens 36 medarbejdere.

– De mange flotte sprossede vinduer er blevet forsynet med rullegardiner, der giver en unik funktionalitet og fleksibilitet. Løsningen gør det nemlig muligt løbende at justere mængden af sollys og varme, der ønskes ved kontorøerne. I takt med at solen bevæger sig over himlen, kan rullegardinerne enkelvis rulles ned – helt eller delvist – og derved skærme effektivt for solens varme og refleksion på computerskærmene. Og selv når de er rullet helt ned, er der stadig god mulighed for at fornemme miljøet og vejret udenfor, siger Mette Rying Thomsen, sekretær hos Primetime.

Alternativ til udvendig afskærmning

Den anvendte løsning er Verosol, forhandlet af Arkitex. Virksomheden fremhæver løsningen som et alternativ til udvendig solafskærmning, grundet de lave driftsomkostninger.

– Uden at gå på kompromis med design og arkitektur kan Verosol bruges til alle rulle- og plisségardin­løsninger. Om sommeren holder Verosol varmen ude af rummet, og om vinteren mindsker Verosol tabet af varme. Det giver økonomiske gevinster og et mere effektivt arbejdsmiljø.

Analyser viser nemlig, at effektiviteten blandt medarbejdere falder seks pct. ved for varme temperaturer og fire pct. ved for kolde temperaturer, fremhæver Morten Løvenskjold, indehaver af Arkitex.

Verosol er helt unik, idet de aluminiumtråde der reflekterer solens stråler, er indvævet i dugen og derved skærmer for sol og varme så effektivt, at det mærkes i rummet med det samme. Samtidig sikrer vævningen, at det er muligt at se ud af vinduet og derved ikke begrænser udsigten væsentligt, oplyser Arkitex.