LEGO-koncernen offentliggør C.F. Møller-designet kontorkompleks i Billund

C.F. Møller står med designet af et nyt bygningskompleks bag et globalt samlingspunkt for LEGO-koncernen

52.000 m² bygning og en stor, offentlig park skal danne rammen om arbejdspladser, nye fællesskaber, fleksible arbejdsformer og bæredygtighed.
Et nyt, globalt samlingspunkt for LEGOs hovedkvarter. Sådan beskriver LEGO Group selv det nye LEGO-kompleks, som C.F. Møller har tegnet.

Byggeriet tager udgangspunkt i LEGOs værdier og innovative kultur, og skal fungere både som arbejdsplads og legeplads for de ansatte. Her samles lyse, fleksible kontorer omkring et spektakulært atrium med velkendte LEGO-elementer og farver, mens stueetagen udgør et sammenhængende LEGO People House med plads til sociale og fysiske aktiviteter omkranset af en ny offentlig park.

Aktivitet i og uden for arbejdstiden

Det omfattende nybyggeri skal huse en stor portion af LEGOs danskbaserede medarbejdere, mens det samtidig vil have plads til en lang række fællesfaciliteter og skal modtage gæster udefra, ikke mindst LEGO-medarbejdere fra hele verden.

- Det nye kompleks bliver stedet, hvor fagligheder mødes, hvor erfaringer udveksles, hvor nye ideer opstår, og hvor inspiration fremmes. Sammen med sit omfavnende landskab fanger projektet følelsen, fornemmelsen og funktionen fra det klassiske campus, siger Klaus Toustrup, partner og administrerende direktør i C.F. Møller om kontorkomplekset.

Et sted for samarbejde og leg

En helt central del af det nye byggeri bliver LEGO People House, et område, som indeholder fællesfaciliteter til en lang række aktiviteter i en uformel og inspirerende atmosfære. Derfor er LEGO People House designet ud fra en systematisk inddragelse af LEGO koncernens egne medarbejdere. Den proces har C.F. Møller været tovholder på, og inddragelsen var været et vigtigt parameter i opbygningen af de nye kontorkompleks, forklarer Klaus Toustrup:

- I nært samarbejde med LEGO og medarbejderne har vi sikret, at projektet udstråler åbenhed, kvalitet og bæredygtighed – alle centrale LEGO-værdier, siger han.

- LEGOs vision er at opfinde fremtidens leg, og det har vi lagt vægt på i arkitekturen som et sted for samarbejde og leg for både ansatte og offentligheden.

C.F. Møller er arkitekt og landskabsarkitekt på den nye hovedbygning for LEGO koncernen i Billund, mens Niras er rådgivende ingeniør. Bygningen integrerer sig i masterplanen for Billund Kommune og lægger, ud over fokus på nye og fleksible arbejdsformer, også vægt på et lavt energiforbrug, grønne fællesskaber og optimale dagslysforhold.