365 cykelparkeringspladser rigere

Kirkebjerg Skoles nye cykelstativ sikrer god plads til de tohjulede

Det er slut med cykelstyr, der fletter sig ind i hinanden, og cykeldæk, der er for brede til cykelstativet, for elever og personale på Kirkebjerg Skole i Vanløse. Skolen er blevet udstyret med en cykelparkering med plads til 365 cykler – en model Ideal 2.0 fra Falco A/S, der designer, producerer og leverer byrumsinventar, heriblandt cykelstativer, overdækninger, bænke, affaldskurve, pullerter, plantekummer m.m.

Området på Kirkebjerg Skole, hvor den nye cykelparkering skulle placeres, havde en del fald. Det var derfor vigtigt at vælge et cykelstativ, som børnene på skolen kunne bruge, og hvor cyklerne stod fast – trods hældning.

Foto: Cykelstativer fra Falco A/S giver plads til flere typer brede dæk.

Model Ideal 2.0 er ideelt til områder med hældning, fordi forgaflerne på cyklerne får støtte af de gummibelagte forhjulsstøtter på stativet. Dvs. at cyklens forhjul ikke risikerer at blive bøjet ved skub eller vindstød. Samtidig kan alle typer af forskellige brede cykeldæk finde plads i stativet, og afstanden mellem cyklerne reducerer risikoen for sammenflettede styr, forklarer Jane Dybdal Lundsgaard, Sales Manager hos Falco A/S.

De populære magnetcykellygter bliver heller ikke beskadiget i dette stativ, og børnene kan låse deres cykler fast til stativet og derved tyverisikre bedre.

Over hver anden række blev der endvidere monteret FalcoTel-D-overdækninger. Samme type overdækning fik også en væg af stålrør og et par døre og fungerer nu som affaldsdepot.