Arena med fire tons fladskærm

Pro-Partner har klædt den nye is-arena i Vojens på med lyd og billeder
Tekst: 

20 km højttalerkabel er blevet trukket til de flere end 200 højttalere og 40 forstærkere, der præger SE Arena i Vojens. Et system, der samlet bruger 24.000 digitale watt. I midten af arenaen er Danmarks nok tungeste fladskærm hængt op, en såkaldt video-cube, der vejer knap 4 tons.

Den bruges inden kampen til opvarmning, til reklamer, information om spillerne, klubbens egen video af spillerne osv., og lyden følger naturligvis med i højttalerne. Under kampen er den primært scoringstavle og viser ‘målvideo’, når der scores. Cuben kan også vise TV - men det er kun, når der sendes livekampe på en af TV-kanalerne.

En lækkerbisken

SE Arena har på mange måder været en rigtig lækkerbisken for en virksomhed som Pro-Partner, der leverer lyd- og billedløsninger til professionelt brug. Ifølge reglerne skal en hal med plads til 5.000 tilskuere have et talevarslingsanlæg installeret, så alle kan evakueres hurtigt og effektivt i tilfælde af en nødsituation. Men kravene til anlægget i SE Arena var større end bare talevarsling.

- Det er jo et superspændende projekt at gå i gang med, når et ‘normalt’ talevarslingsanlæg, som vi er vant til at levere, pludselig skal kunne mange flere ting end bare at udsende varslingsbeskeder, siger Kasper Christensen, direktør for Pro-Partner, som har stået for levering og installation af lydanlægget, scoretavlerne og den digitale LED video-cube i SE Arena.

Virksomheden arbejder med Vocia fra Biamp, som er et system udviklet til at kunne integrere mange komponenter herunder også musik. Til trods for den høje ydelse er der tænkt på miljøet, idet anlægget ifølge Pro-Partner har det ultimative laveste standbyforbrug.