Lodret solafskærmning

Facadefirmaet Aludan A/S har deltaget i byggeriet af det nye sundhedshus i Horsens, der bl.a. byder på alternativ anvendelse af standard solafskærmning

Danmarks største sundhedshus er åbnet i Horsens Midtby, og huser behandlere fra stort set alle sundhedsprofessioner. Sundhedshuset, der er en del af Horsens Centret, rummer 8.500 kvm sundhedshus, 8.400 kvm butikker og 11.900 kvm parkeringshus med i alt 450 p-pladser. Byggeriet er tegnet af Ginneruparkitekter.

Markant penthouse

Nuancerede facader afspejler byggeriets mange forskellige funktioner. I stueetagen i den ene bygning åbner facaderne sig op med store glaspartier, der er opbygget af Aludan som traditionelle alufacader. De store butiksvoluminer bag facaderne huser butikkerne Elgiganten og Lidl.

Sundhedshuset har til huse på første, anden og tredje sal, hvor den markante penthouse øverst også har vinduespartier leveret og monteret af Aludan. Vinduerne er forsynet med Cool-Lite SKN 178 ruder, der har både solafskærmende og ekstra lydreducerende egenskaber.

Lodret facadeafskærmning

P-dækkene er placeret oven på de store butikker, og de åbne dæk er afskærmet med 300 mm aluminiumsvingeprofiler fra Aludan. Profilerne, der ellers normalt placeres horisontalt, er her brugt kreativt af arkitekten og placeret lodret, drejet i forskellige vinkler langs p-facaderne, hvilket giver en livlig virkning, der skifter alt efter betragtningsvinkel.