Danske Skalflex opkøbt af franske Parex Group

Franske Parex Group har opkøbt en af Danmarks førende producenter af facadebehandlingsmaterialer Skalflex A/S i Viborg som led i et generationsskifte.

I sidste uge blev det offentliggjort at den internationale og en af verdens førende producenter af tørmixprodukter franske Parex Group efter en lang proces blandt flere interesserede har opkøbt en af Danmarks førende producenter af facadebehandlingsmaterialer Skalflex A/S i Viborg. Det er sket som led i et generationsskifte.

Skalflex blev etableret i 1973 og har i dag 25 ansatte og har de sidste 40 år været ejet af hovedaktionær Hans Søndergård Larsen. Ledelsen med Hans Søndergård, adm. direktør Poul Jensen og produktionschef Hans Pedersen fortsætter alle uændret og fortsat en del af ejerkredsen, meddeler Skalflex. Ny formand for bestyrelsen er franske Eric Charles Pierre Bergé. CEO, Parex Group.

Parex Group’s opkøb er også det første indtog på det skandinaviske marked, hvilket er en del af baggrunden for overtagelsen. Parex Group har samlet næsten 4.000 ansatte fordelt på 21 lande world wide og 16 fabrikker og nåede i 2014 en rekordomsætning på 753,4 mio. euro heraf halvdelen hentet på de såkaldte ”emerging markets”. Parex Group blev sidste år opkøbt af den internationale investeringsselskab CVC Capital Partners.

Salgsdirektør Morten Larsen, Skalflex, fortæller til ugebrevet Byggeeksport, at de henter en mindre del at deres omsætning via eksport primært fra Tyskland, hvor de har et repræsentationskontor i Rendsburg, Sverige via Murma Byggmaterialog Norge via BMC samt i de baltiske lande.