Windoor-ejer opkøber polske Pemalux

Windoor Danmarks moderselskab ønsker at styrke sin position på det europæiske marked med opkøbet af den polske virksomhed Pemalux

Den schweiziske koncern WinGroup AG har været på opkøbsjagt. Det har resulteret i købet af polske Pemalux, som producerer og leverer glas- og aluminiumsfacader.

Pemalux har 2.600 kvm produktionsfaciliteter og er kendt for at levere glassystemer af høj kvalitet til byggeprojekter i Skandinavien. Virksomheden opererer gennem et netværk af selvstændige entreprenører og forhandlere i både Norge og Sverige og havde i 2016 en omsætning på 8,5 millioner euro.

Styrket position i Europa
Med opkøbet ønsker WinGroup at styrke sit produkt- og løsningsudbud på det europæiske marked.

-Vi er glade for at byde Pemalux velkommen til WinGroup-familien. Opkøbet af Pemalux betyder, at vores eksisterende sortiment hos Windoor og Sunparadise bliver komplimenteret med en portefølje af glas- og aluminiumsfacadeløsninger. WinGroup får samtidig adgang til et stærkt og professionelt netværk af forhandlere i Norge og Sverige og en ny fabrik i Polen”, udtaler Anders Knutsson, administrerende direktør i WinGroup.

Pemalux har en veletableret supply chain med produkter fra bl.a. Schüco og Sapa Building Systems samt en stærk tradition for høj kvalitet og leveringsikkerhed.

Grundlæggeren af Pemalux Edward Mathisen ser opkøbet som en god mulighed for, at Pemalux kan vækste og udvikle sig yderligere:

- Jeg er tilfreds med at have fundet en professionel industriel køber til Pemalux. Jeg ser opkøbet som et perfekt match til yderligere vækst og udvikling for Pemalux hos WinGroup, da de allerede har et eksisterende forhandlernetværk i Skandinavien, Tyskland, Schweiz, Østrig og Storbritannien.